Kosten van tanden facings

Facings zijn een populaire cosmetische tandheelkundige behandeling die uw glimlach kan transformeren en uw zelfvertrouwen kan vergroten. Maar wat zijn de kosten van tanden facings? In dit artikel gaan we dieper in op de prijs van facings en hoe u de beste keuze kan maken voor uw budget.

Het is belangrijk om de kosten van facings te begrijpen voordat u een behandeling ondergaat. De prijzen kunnen variëren op basis van materiaalkeuze, het aantal facings, de complexiteit van de behandeling en de ervaring van de tandarts. 

Wat zijn facings?

Facings zijn dunne, op maat gemaakte schildjes die over de voorkant van de tanden worden geplaatst. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals keramiek of composiet, en worden gebruikt om tanden te corrigeren die verkleurd, misvormd, gebroken of scheefstaand zijn. Facings kunnen ook worden gebruikt om kleine ruimtes tussen tanden op te vullen en de algehele esthetiek van uw glimlach te verbeteren.

Wat kosten facings

De keuze tussen porseleinen facings en composiet facing heeft invloed op de prijs. Over het algemeen zijn porseleinen facings duurder dan composiet facing vanwege het duurzame en natuurlijke uiterlijk van porselein.

De kosten van tanden facings kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het materiaal dat wordt gebruikt, het aantal facings dat nodig is en de ervaring van de tandarts. Over het algemeen zijn de kosten voor keramische facings hoger dan die voor composiet. De gemiddelde kosten voor tanden facings kunnen variëren van €500,- tot €1.500,- per facing.

Factoren die de kosten van tanden facings beïnvloeden

Naast het materiaal zijn er nog andere factoren die de kosten van facings kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de complexiteit van de gebitsproblemen die moeten worden gecorrigeerd, de locatie van de tandartspraktijk en eventuele extra procedures die nodig zijn, zoals het bleken van tanden voorafgaand aan het plaatsen van de facings.

Bent u op zoek naar een duurzame en effectieve oplossing voor uw gebit? 

Ontdek de voordelen van facings op de lange termijn bij TopTanden.nl. Als specialist in tandheelkunde begrijpen we hoe belangrijk het is om een stralende glimlach te hebben. Met onze hoogwaardige facings bieden wij u een kwalitatieve oplossing met vele voordelen voor de toekomst.

Eén van de grootste voordelen van facings is de duurzaamheid ervan. Onze hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat uw nieuwe gebit jarenlang mooi blijft. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over vroegtijdige slijtage of verkleuring. Bovendien zijn onze facings sterk en bestand tegen dagelijkse invloeden zoals eten en drinken.

Natuurlijke uitstraling gegarandeerd

Met onze facings bereikt u niet alleen duurzaamheid, maar ook een natuurlijke uitstraling. Onze specialisten ontwerpen de facings op maat, zodat ze perfect bij uw gezicht en gebit passen. Hierdoor is het resultaat vrijwel niet van echt te onderscheiden. U kan met vertrouwen lachen en praten, wetende dat uw tanden er prachtig uitzien.

Naast duurzaamheid en een natuurlijke uitstraling bieden facings ook het voordeel van een snelle behandeling. Onze ervaren tandartsen plaatsen de facings binnen enkele afspraken, waardoor u snel kan genieten van uw nieuwe glimlach. Dit maakt facings ideaal voor mensen die geen langdurige orthodontische behandeling willen ondergaan of impopulaire alternatieven zoals kronen of bruggen.

Kiezen voor de juiste tandarts

Bij het kiezen van een tandarts voor uw facings is het belangrijk om niet alleen naar de kosten van tanden facings te kijken, maar ook naar de ervaring en expertise van de tandarts. Vraag om voor- en na foto’s van eerdere behandelingen en lees recensies van andere patiënten om een idee te krijgen van de resultaten die u kan verwachten. Een ervaren tandarts kan u adviseren over de beste opties voor uw specifieke situatie en budget.

Het is raadzaam om een consultatie te plannen met een ervaren tandarts die gespecialiseerd is in cosmetische tandheelkunde. De tandarts kan de conditie van uw tanden beoordelen, de behoeften bespreken en adviseren over de beste opties voor uw specifieke situatie. Op basis van dit advies kan u een weloverwogen beslissing nemen of investeren in facings de juiste keuze is voor u.

De beste keuze maken voor uw budget

Nu u meer inzicht heeft in de factoren die van invloed zijn op de kosten van tanden facings, wilt u misschien weten hoe u de beste keuze kan maken voor uw budget. Doe grondig onderzoek naar de tandarts voordat u een beslissing neemt. Kijk naar de ervaring, opleiding en reputatie van de tandarts. Lees ook recensies van eerdere patiënten om een idee te krijgen van de kwaliteit van de behandeling. Of lees onze blog eens over ervaringen met onze tandarts in Hongarije

Overweeg de lange termijn kosten van tanden facings

Hoewel porseleinen facings duurder kunnen zijn dan composiet facing, zijn ze over het algemeen duurzamer en gaan ze langer mee. Het kan de moeite waard zijn om te investeren in duurzamere facings, aangezien ze minder snel moeten worden vervangen, wat op de lange termijn kostenbesparend kan zijn.

Als de kosten van facings boven uw budget liggen, overleg dan met de tandarts over mogelijke opties. 

Met deze tips kan u een weloverwogen beslissing nemen en de beste keuze maken voor uw budget en tandheelkundige behoeften.

Een investering uw glimlach

Facings kunnen een geweldige investering zijn voor de verbetering van de glimlach, maar het is belangrijk om rekening te houden met de kosten. Door de verschillende factoren die de prijs kunnen beïnvloeden te begrijpen en de juiste tandarts te kiezen, kan u ervoor zorgen dat u het beste resultaat krijgt binnen uw budget. Vergeet niet om eerst een consult te plannen bij de tandarts om de mogelijkheden en kosten van facings of een gebitsrenovatie zoals een all on 4 of een all on 6 te bespreken.

Op lange termijn kunnen facings zeer effectief zijn

Ze kunnen gebruikt worden om verkleuringen, scheve tanden, spleten tussen tanden en gebroken tanden te verbergen en uw glimlach te verbeteren. Ze zijn duurzaam en kunnen gemiddeld 10 tot 15 jaar meegaan. De duurzaamheid kan echter variëren, afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van het materiaal, de plaatsingstechniek en de mondhygiëne van de patiënt.

Het is altijd belangrijk om te onthouden dat tandheelkundige behandelingen zoals facings persoonlijk en subjectief zijn. Wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Het is dus cruciaal om een open communicatie te hebben met de tandarts en alle vragen en zorgen over de kosten van tanden facings die u hebt te bespreken voordat u een beslissing neemt.

Share:

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u