Wat zijn veneers?

Veneers, ook wel bekend als facings of facetten, zijn vulmateriaal voor uw gebit. Zie het als plaatjes die over de eigen tanden worden geplaatst. Wanneer een tandarts veneers heeft gezet zal het gebit stralen als nooit tevoren.

De mogelijkheden met veneers, facings of facetten zijn talloos. Zo kan u niet alleen een compleet nieuwe glimlach werkelijkheid laten worden, ook het repareren van een afgebroken tand, wegwerken van een spleetje tussen de tanden en scheve tanden verbergen behoort tot de mogelijkheden.

Wilt u graag meer weten over veneers? Bent u benieuwd hoe een behandeling in zijn werk gaat? Op deze pagina voorzien we u van alle informatie en beantwoorden we de vraag, “wat zijn veneers?

Wat zijn veneers? Veneers voor een schitterende glimlach

Om maar gelijk de bovenstaande vraag te beantwoorden; veneers zijn dunne schijfjes materiaal die op de voorkant van uw tanden worden geplaatst om hun uiterlijk te verbeteren.

Ze worden voornamelijk gebruikt om de kleur, vorm, grootte of lengte van uw tanden te veranderen. In de wereld van cosmetische tandheelkunde, staan veneers bekend om het creëren van een opvallende glimlach met minimale ingreep.

Twee verschillende soorten veneers

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten veneers: composiet en porselein.

Composiet Veneers:

Composiet veneers worden direct op de tanden aangebracht en gevormd. Ze zijn relatief goedkoop en kunnen in één bezoek worden geplaatst.

Porseleinen Veneers:

Porseleinen veneers zijn duurzamer en moeten in een tandtechnisch laboratorium worden gemaakt, wat betekent dat u twee afspraken nodig heeft voor het plaatsen.

TopTanden gebruikt uitsluitend porseleinen veneers

Bij TopTanden Dental zetten we uitsluitend in hoogwaardige veneers van porselein. Dankzij porselein kunnen we uw tand minutieus nabootsen, wat zorgt voor een natuurlijke look die het best overeenkomt met de aangrenzende tanden. Een authentiek uiterlijk is enkel haalbaar met porselein. Porselein overtreft ook composiet, in duurzaamheid. Het is ook minder vatbaar voor verkleuring of aanslag op het oppervlak vergeleken met composiet.

Kleur kiezen en verkleuring van veneers

Bij het kiezen van veneers is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen voor een natuurlijke uitstraling. Uw tandarts kan u helpen bij het kiezen van een kleur die bij uw huidtint en de kleur van uw omliggende tanden past. Hoewel porseleinen veneers vlekbestendig zijn, kunnen composiet veneers na verloop van tijd verkleuren.

Kiest u voor een compleet “nieuw” gebit, dan is de kleurkeuze vrij. Dit is de uitgelezen mogelijkheid om te kiezen voor een stralend witte lach.

Het plaatsen van composiet veneers

Het plaatsen van composiet veneers is een relatief eenvoudiger proces. Uw tandarts zal uw tanden lichtjes slijpen om ruimte te maken voor de veneers, daarna wordt het composietmateriaal aangebracht, gevormd en uitgehard met een speciaal licht.

Behandeling met porseleinen veneers

Voor porseleinen veneers wordt eerst een afdruk van uw tanden gemaakt, waarna de veneers in een laboratorium speciaal op maat worden vervaardigd. Tijdens het tweede bezoek worden de veneers aangebracht en aangepast.

Kosten van veneers

De kosten van veneers kunnen ook in Nederland variëren afhankelijk van het materiaal en de expertise van de tandarts. Porseleinen veneers zijn duurder dan composiet veneers, maar ze gaan ook langer mee.

Het voordeel dat u behaald met TopTanden.nl komt voort uit het behandelen van uw tanden in Boedapest, Hongarije. Hierdoor krijgt u de best mogelijke tandzorg tegen 50% tot 70% minder kosten dan in Nederland.

Voordelen van veneers

Veneers bieden een snelle oplossing voor een reeks esthetische tandproblemen zoals verkleuring, scheve tanden of beschadigde tanden. Ze zijn ook duurzaam en vereisen minimaal onderhoud.

Pijnloze behandeling

Sommige van onze patiënten zijn bezorgd over pijn, maar het plaatsen van veneers is een relatief pijnloze procedure. Een plaatselijke verdoving kan worden gebruikt om eventueel ongemak te minimaliseren.

Het gehele behandelproces

Een esthetische opwaardering van uw glimlach met veneers is een proces dat met precisie en zorg wordt uitgevoerd. We nemen u graag mee in een gedetailleerde beschrijving van elke stap van het behandelproces, om u een duidelijk inzicht te geven in wat u kunt verwachten op weg naar een geweldige glimlach.

Vraag een offerte aan

De eerste stap op het pad naar een stralende glimlach is het aanvragen van een offerte via onze website. Tijdens de aanvraag vult u gegevens in die nodig zijn voor het geheel vrijblijvende consult. Geef zoveel mogelijk informatie over de staat van uw gebit en wij vertellen u graag hoeveel u kunt besparen op uw tandartskosten in onze tandkliniek in Boedapest.

Voorbereiding van de tanden

Voor het plaatsen van de definitieve veneers, zullen uw tanden zorgvuldig worden voorbereid. Dit proces omvat het licht slijpen van het tandoppervlak om ruimte te maken voor de veneers, en het zorgvuldig reinigen van de tanden om een steriele omgeving te garanderen voor de aanbrenging van de veneers.

Afdrukken maken

Na het slijpen gaat u verder met het maken van afdrukken van uw tanden. Dit is cruciaal voor het creëren van veneers die perfect passen. Uw tandarts zal een mal maken van uw tanden en misschien van uw mond, om nauwkeurige metingen te verkrijgen die zullen worden gebruikt bij het vervaardigen van uw veneers.

Tijdelijke facings

Het wachten op de vervaardiging van uw definitieve veneers kan enkele dagen tot weken duren. Gedurende deze tijd zal de arts tijdelijke facings plaatsen om de esthetiek en functionaliteit van uw tanden te behouden. Deze tijdelijke facings zijn bedoeld om u comfort en vertrouwen te geven terwijl u wacht op de voltooiing van uw definitieve veneers.

Plaatsen van de veneers

Op de dag van de afspraak zullen de definitieve veneers zorgvuldig worden geplaatst. Uw tandarts zal de veneers passen, de kleur evalueren en eventueel nog noodzakelijke aanpassingen maken om ervoor te zorgen dat ze perfect passen en er natuurlijk uitzien.

Zodra u en uw tandarts tevreden zijn met de pasvorm en het uiterlijk, worden de veneers permanent bevestigd met een speciale lijm. Een ultraviolette lamp wordt dan gebruikt om de lijm snel te laten uitharden en de veneers stevig op hun plaats te zetten.

Het resultaat: Een prachtige glimlach dankzij veneers

De laatste beloning voor het doorlopen van dit proces is een prachtige, verjongde glimlach die uw zelfvertrouwen een boost geeft. Met de juiste zorg kunnen veneers vele jaren meegaan en blijven ze er fantastisch uitzien.

Nazorg en follow-up

Na het plaatsen van de veneers, is er verder geen speciaal onderhoud nodig. Wel zal u, zoals gebruikelijk, goed moeten blijven poetsen en flossen. Zeker in het begin is het niet verstandig om hard of plakkerig voedsel te eten. U krijgt natuurlijk een uitgebreide zorginstructies om de duurzaamheid en het uiterlijk van uw veneers te behouden.

Conclusie

Veneers of facings zijn een waardevolle optie voor iedereen die ernaar streeft om een prachtige glimlach te hebben. Met de juiste zorg en onderhoud, kunnen veneers u vele jaren van zelfvertrouwen en geluk bieden. Vraag vandaag nog een offerte aan en ontdek hoe veneers ook uw glimlach kunnen transformeren!

Share:

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u