All-On-4 versus All-On-6 vast gebit

Zaterdag 14 september consulten in Breda (NL)

Onze implantoloog komt speciaal uit Boedapest voor persoonlijke consulten. Tijdens dit 30 min. durend consult maakt u kennis met onze specialist, er wordt een OPG-röntgen (kaakoverzichtsfoto) gemaakt en u neemt plaats in de behandelstoel. Uw gebit wordt onderzocht en samen met uw wensen ontvangt u een op maat behandelplan en de exacte behandelkosten! Dit consult is niet gratis echter wel geheel vrijblijvend. Ontdek ook hoeveel u kunt besparen als u uw behandeling bij ons in Boedapest, Hongarije laat uitvoeren.

All-On-4 Vast Gebit versus All-On-6 Vast Gebit

Welke methode is geschikt voor u?

Als je veel tanden mist of dreigt te missen kan je tandheelkundige implantaten als optie voor volledige gebitsvervanging overwegen. Een "All On 4-" en een "All On 6"-methode kan dan aan de orde komen tijdens je consult met je tandarts-implantoloog. Het goede nieuws is dat deze behandelingen erg op elkaar lijken en dezelfde resultaten beogen. Toch zijn er enkele, belangrijke verschillen, waardoor de ene methode boven de andere wordt aanbevolen. Na het lezen van deze informatie zal je geïnformeerd zijn over wat de overeenkomsten en de verschillen zijn van deze twee methoden. Zo maak je een weloverwogen keuze.

all-on-6-vast-gebit-bovenkaak-onderkaak-Dr-Andras-Schandl-Hongarije-Boedapest-TopTanden
Vast gebit boven- en/of onderkaak op 6 implantaten (All-On-6)

 

All-On-4 / All-On-6

OPT-geheel-tandeloze-kaken-All-On-6-vast-gebit-voor foto-Toptanden Mondzorg Hongarije Boedapest All-On-6-vast-gebit-bovenkaak-onderkaak-na foto-Toptanden Mondzorg Hongarije Boedapest
kaakoverzichtsfoto voor de behandeling met All-On-4 Mondzorg Hongarije Toptanden Boedapest All-On-4 vast gebit onderkaak Toptanden Boedapest Mondzorg Hongarije
ALL ON 6 vast gebit bovenkaak en onderkaak metaal-keramische kronen voor foto TopTanden Mondzorg Hongarije Boedapest Andras Schandl ALL ON 6 vast gebit bovenkaak en onderkaak metaal-keramische kronen na foto TopTanden Mondzorg Hongarije Boedapest Andras Schandl

All-On-4 Vast Gebit versus All-On-6 Vast Gebit - Welke methode past bij u?

Zowel de All-On-4 methode als de All-On-6 methode zijn effectieve oplossingen voor mensen die een aanzienlijk aantal tanden hebben verloren of dreigen te verliezen. Beide behandelingen omvatten het chirurgisch plaatsen van tandheelkundige implantaten in de edantate (tandeloze) bovenkaak en/of onderkaak. Deze implantaten, ook wel kunstwortels genoemd, worden gebruikt om vaste of verwijderbare prothesen te ondersteunen en om de structurele integriteit van jouw boven- of onderkaak te behouden na tandverlies.

all on four vast gebit bovenkaak onderkaak
Vast gebit boven- en/of onderkaak op 4 implantaten (All-On-4)

De naam "All-On" betekent dat jouw vaste gebit (tandboog van 10, 12 of 14 tanden/kiezen) wordt bevestigd op slechts vier of zes implantaten. Dit is afhankelijk van de gekozen methode. Stel je je voor dat al je natuurlijke tanden aan elkaar zijn verbonden en slechts vier of zes natuurlijke wortels al je eigen tanden dragen. Dat is in wezen wat deze beide methoden bieden. Hierdoor hoeven we dus niet elke ontbrekende tand of kies door een tandimplantaat te vervangen. Dit werd voeger vaak wel gedaan. Toen kostte het ook een vermogen om elke tand te vervangen door een implantaat.

Tegenwoordig is het door de nieuwe inzichten en nieuwe technieken en geavanceerde implantaat-systemen, niet meer nodig om elke ontbrekende tand te vervangen door een tandimplantaat. Met de All-On-4 /All-On-6 methode verloopt het helingsproces ook veel sneller (gemiddeld 3-5 maanden) en zijn er minder implantaten nodig om een geheel nieuw gebit te kunnen dragen. Afhankelijk van de situatie van de patiënt zijn er zelfs 2 andere varianten: All-On-5 en All-On-8.

Verschillende opties materiaal vast gebit

Afhankelijk van jouw voorkeur, levensstijl en budget, heb je bij de All-On-4 en de All-On-6 methode verschillende opties wat betreft het materiaal van het vaste gebit. Je hebt de keuze in materialen zoals (hybride)-acryl, metaal-porselein en zirkonium. Graag bespreken wij samen met jou wat de beste opties zijn.

all on 6 vast gebit zirkonium op 6 tandimplantaten
All-On-6 vast gebit van zirkonium

Het verschil tussen All-On-4 en All-On-6 vast gebit

 • Verschil in aantal implantaten (4/6)

Het meest voor de hand liggend verschil tussen All-On-4 en All-On-6 vast gebit is het aantal implantaten dat per kaak wordt geplaatst. All-On-4 maakt gebruik van vier implantaten, terwijl All-On-6 zes implantaten gebruikt. Er zijn echter meer verschillen waar rekening mee moet worden gehouden. Een goede kliniek en een zeer ervaren implantoloog-kaakchirurg dient je goed te informeren over de voor jouw specifieke geval geschikte behandelmogelijkheden.

Bij TopTanden beveelt onze implantoloog-kaakchirurg de All-On-6 methode aan, omdat wij geloven dat deze voor meer kracht en stabiliteit zorgt. Dit resulteert in een comfortabelere en langdurige glimlach. Als je ergens op kauwt of bijt, is het heel belangrijk dat de druk op de implantaten en dus ook de druk op jouw kaak gelijkmatig wordt verdeeld. Wij zijn van mening dat de locatie en plaatsing van die twee extra implantaten een aanzienlijke hoeveelheid extra sterkte en stabiliteit voor jouw beet en kaak bieden voor op de langere termijn.

 • Verschil in plaatsing implantaten (recht/schuin)

Bij de All-On-6 methode worden alle 6 implantaten recht in het kaakbot geplaatst. Bij de All-On-4 methode worden de voorste 2 implantaten recht geplaatst. Het linker (3de) en het rechter (4de) implantaat worden schuin, in een hoek van 45-graden naar de neus toe, geplaatst. Er zijn twee redenen waarom deze schuin worden geplaatst.

Reden 1:

Schuin plaatsen biedt meer stabiliteit als slechts 4 implantaten een heel gebit moeten dragen.

Reden 2:

Als een patiënt niet in aanmerking komt voor de All-On-6 methode vanwege teveel geslonken kaakbot achterin links en/of rechts en waarbij een sinuslift (bovenkaak) of botopbouw (onderkaak) niet mogelijk is.

 • Verschil in kwaliteit kaakbot patiënt (genoeg bot/te weinig bot)

Succesvol implantaten plaatsen kan alleen als er voldoende bot aanwezig is op de juiste plek. Omdat iedere persoon uniek is, bestaat ook niet zoiets als een standaard dikte en hoogte van het kaakbot. Om een implantaat (kunstwortel) in het kaakbot te kunnen plaatsen is er altijd een minimum aan kaakbotdikte en kaakbothoogte nodig. In de bovenkaak achter de hoektanden is vaak van nature weinig bot aanwezig. Naarmate we ouder worden slinkt ons kaakbot ook. Andere factoren zorgen ook voor afbraak van kaakbot, zoals chronische ontstekingen aan jouw tandvlees, na het trekken van tanden en kiezen of een ongeval blijft soms te weinig bot over. Ook het langdurig dragen van een slecht passend los kunstgebit of frameprotheses veroorzaakt sneller botverlies.

Bij de All-On-6 hebben we 6 implantaten nodig waarvan de 5de en de 6de implantaat achterin de kaak strategisch wordt geplaatst. Als juist op deze hele belangrijke plekken geen voldoende kaakbot aanwezig is én geen sinuslift of botopbouw (met botsubstituut in de hoogte of in de breedte meer kaakbot krijgen) mogelijk is dan wordt gekeken of de All-On-4 methode toegepast kan worden. Dankzij de techniek van de All-On-4, namelijk schuin plaatsen van de implantaten, kunnen veel patiënten alsnog in aanmerking komen voor een vast gebit als te weinig kaakbot achterin de boven- of de onderkaak aanwezig is.

Wist je dat...

Je kaakbot, wanneer deze geheel tandeloos is, sneller begint te slinken? En dat een los kunstgebit dit proces van botafbraak versnelt? Dit is dan ook de reden waarom mensen die langere tijd een los kunstgebit / vals gebit hebben gedragen er vaak veel ouder uitzien. Hun kaak lijkt ingevallen te zijn wanneer ze hun kunstgebit verwijderen. Bij tandheelkundige implantaten gebeurt dit niet omdat het implantaat het kaakbot stimuleert en helpt het sterk te houden. Het All-On-6 vast gebit op 6 implantaten biedt door de 2 extra implantaten extra stimulatie en kracht aan jouw kaakbot ten opzichte van een All-On-4 vast gebit met 4 implantaten.

All-On-4 vs All-On-6: welke methode is geschikt voor u?

Zowel de All-On-4 als de All-On-6 vast gebit is een geweldige, permanente oplossing voor mensen die alle tanden hebben verloren of dreigen te verliezen en hun glimlach en kwaliteit van leven willen terugkrijgen. Over het algemeen is de aanpassings- en de herstelperiode minimaal en het duurt niet lang tot je zelfs vergeet dat je implantaten in je kaakbot hebt.

Vraagt het ons

Wat-zijn-implantaten-tanden-Tandarts-Hongarije-Boedapest-Andras-Schandl-TopTanden-IP

Als je een grote, tandheelkundige reconstructie nodig hebt, vraag ons welke methode in jouw specifieke geval de meest geschikte is en welke wij aanbevelen. Wees niet bang om te vragen “waarom?”. Wij zijn er juist voor om al je vragen te beantwoorden.

Als het gaat om de keuze tussen All-On-4 of All-On-6 vast gebit, kan je daarin geen verkeerde beslissing nemen. Tandheelkundige implantaten zijn een geweldige en permanente oplossing voor je tandverlies. Ook als je niet alle tanden maar enkele tanden mist, kan je deze ontbrekende tanden het beste laten vervangen door tandimplantaten.

Meer weten over All-On-4 of All-On-6? Vraag informatie aan

"*" geeft vereiste velden aan

Heeft u al een kaakoverzichtsfoto (OPG-röntgen), een behandelplan of foto's?*
Deze kunt u verderop toevoegen
Aanhef*
Voor- achternaam*
Land*

AUB geef ons hieronder zoveel mogelijk informatie over uw gebit en uw wensen. Een tandheelkundige behandeling is nooit standaard met standaardprijzen. Ieder mens is uniek en daarom hechten wij veel waarde aan persoonlijke behandelplannen. Daarom is het van groot belang dat onze specialist tandarts of implantoloog-kaakchirurg, uw recente OPG-röntgen (panoramafoto) of uw CBCT-scan kan beoordelen. Zo kunnen wij u veel gerichter adviseren. U ontvangt dan van ons 1 of meerdere kostenoffertes. Deze kosten zijn dan voor 99,9% exact!! Dus geen verrassingen achteraf! Verderop kunt u uw OPG-röntgen of behandelplan uploaden naar ons.
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, jpe, gif, png, pdf, word, Max. bestandsgrootte: 8 MB.

  TopTanden Dental

  MondZorg Hongarije

  Vanuit Nederland

  085 - 0609 580

  Vanuit België

  03 - 8081 650

  U kunt ons bellen

  Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u