All-On-4 Vast Gebit

Wat is een AllOn4?

AllOn4 (spreek uit: ‘All on Four’ of 'All on 4') is een behandelmethode waarmee u een volledig vast, nieuw gebit kunt krijgen. All-On-4 vast gebit is géén klikgebit! Een klikgebit is een kunstgebit (van acryl) dat wordt vastgeklikt op knoppen of op staaf (geen vaste prothese dus).all on four vast gebit bovenkaak onderkaak Bovenkaak en onderkaak All-On-4 op 4 implantaten

Het bovengebit zit bij een All-On-4 vast aan vier implantaten in de bovenkaak. Het ondergebit zit vast aan vier implantaten in de onderkaak. Door het unieke gebruik van maar 4 implantaten per kaak heet de behandeling: All-On-4. Alle tanden van een kaak zitten namelijk aan 4 implantaten.

Er is een zelfde behandeling die 6 implantaten per kaak gebruikt. Deze noemt men: All-On-6 (All On Six) vast gebit op 6 implantaten. Een All-On-4 en/of een All-On-6 bieden vele voordelen boven een kunstgebit en klikgebit.

Q&A: Is een All-on-4 vaste prothese altijd geschikt voor de bovenkaak?

Voor de onderkaak is een All-On-4 vast gebit altijd een optie. Voor de bovenkaak ligt dit anders. U zult aanbieders tegenkomen die beweren dat een All-On-4 vast gebit voor de bovenkaak altijd de beste optie is. Dit is helaas niet altijd het geval. Het kaakbot in de bovenkaak is over het algemeen brozer dan het kaakbot in de onderkaak. Om voor de bovenkaak een optimale houvast én een optimale kauwkrachtverdeling te kunnen krijgen, is een vast gebit op 6 implantaten (All-On-6) voor sommige patiënten vaak een veel betere oplossing.

Samen met onze kaakchirurg-implantoloog die veel ervaring heeft, kunt u overleggen welke opties u heeft.

Voor en na All-On-4

all-on-four-ervaringen-mondzorg-hongarije-boedapest-toptanden-voor-01A all-on-four-ervaringen-mondzorg-hongarije-boedapest-toptanden-na-01A
all-on-4-hongarije-vast-prothese-op-implantaten-ervaringen-en-kosten-hongarije-boedapest-toptanden-voor-1A all-on-4-hongarije-vast-prothese-op-implantaten-ervaringen-en-kosten-hongarije-boedapest-toptanden-na-1A
all-on-6 zirkonium vast gebit op tandimplantaten toptanden mondzorg hongarije voorfoto all-on-6 zirkonium vast gebit op tandimplantaten toptanden mondzorg hongarije nafoto

all on four vast gebit bovenkaak onderkaakHet All-on-4 vast gebit op 4 implantaten is geschikt voor patiënten die een vast gebit willen i.p.v. een kustgebit of een klikgebit / klikprothese, maar ook...

 • Voor patiënten die niet in aanmerking komen voor een All-On-6 vast gebit
 • Voor patiënten bij wie de meeste tanden weg zijn en de overgebleven tanden in een slechte staat zijn
 • Voor patiënten die alle tanden in de boven of de onderkaak missen
 • Voor patiënten die het risico lopen hun tanden te verliezen als gevolg van tandvleesaandoeningen
 • Voor patiënten die nu een kunstgebit of een klikgebit dragen en hier niet volledig tevreden over zijn

All-On-4-Tandarts-Hongarije-BoedapestBij de All-On-4 ( All On Four ) vast gebit methode volgens de Malo-methode worden de 2 achterste implantaten onder een speciale hoek geplaatst (meestal 45 graden), waardoor u met minder implantaten een uitzonderlijke goede stevigheid krijgt. Botopbouw en sinuslift zijn hierdoor vaak ook niet nodig. Of als überhaupt botopbouw of sinuslift niet mogelijk is vanwege te smal of te dun kaakbot.

Deze methode is veel beter dan een los kunstgebit en nog beter dan een klikgebit / klikprothese en heeft de volgende directe voordelen:

 • Een nieuw vast volledig gebit geeft u meer zekerheid en vertrouwen. Nooit meer bang zijn dat uw gebit eruit valt
 • Vrij gehemelte hierdoor behoudt u uw smaak zodat u weer kunt genieten van uw eten en drinken
 • U kunt weer voluit lachen
 • Esthetisch resultaat is uitmuntend. Niemand ziet dat u een All-On-4 vast gebit heeft
 • Kaakbot slinkt niet meer of veel minder
 • Geen ingevallen gezicht
 • Makkelijk te onderhouden
 • Bij goede mondhygiëne gaat een All-On-4 jarenlang mee
 • Vervelende kleefpasta's die nodig zijn bij een kunstgebit kunnen in de prullenbak

all on 4 vast gebit op implantaten versus klikgebit klikprothese hongarije budapest toptanden

All-On-4 vast gebit op 4 implantaten (of een All-On-6 vast gebit) wordt vaak verward met een klikgebit. Men denkt vaak dat een klikgebit hetzelfde is als een All-On-4 vast gebit. Deze verwarring komt deels ook omdat er aanbieders zijn die ten onrechte adverteren met klikgebit als een vast gebit, vaste prothese of een All-On-4 gebit.

Zie de foto ter verduidelijking.

Bijv. een klikgebit middels drukknoppen op 2 implantaten wordt doorgaans geadviseerd voor alléén de onderkaak en nooit voor de bovenkaak. Overigens adviseren wij nooit een klikgebit op 2 of op 3 implantaten vanwege vele ongemakken. Een klikgebit hoort minimaal op 4 implantaten. En het liefst op Steg (staaf) in plaats van drukknoppen. Vraag ons waarom!

Een ander groot verschil is de kwaliteit (hoe natuurlijk ziet het gebit eruit) van het materiaal waarvan het gebit is gemaakt. Een klikgebit is eigenlijk een kunstgebit en is gemaakt van acryl (plastic). Dit gebit kunt u zelf vastklikken en afhalen. Bij een All-On-4 voor de bovenkaak wordt het gebit gemaakt van porselein dat de natuurlijke tanden en het tandvlees het meest nabootst.

All-On-Four-Vast-Gebit-Hongarije-Boedapest

All-On-4-Tandarts-Hongarije-Boedapest

All-On-4-vast-gebit-Hongarije-01-voor-en-na

All On 4 Tandartservaringen Dr. Andras Schandl Hongarije Boedapest Tandarts ToptandenDr. Schandl is onze kaakchirug-implantoloog. Hij is altijd diegene die u onderzoekt en ook behandelt. Hij heeft al meer dan 4000 implantaten met succes geplaatst. Door zijn zeer ruime ervaring kan hij de behandeltijd flink verkorten en is de slagingskans van zijn ingrepen meer dan 98 %. Hij behandelt met succes patiënten die, vanwege de complexiteit van hun gebit, bij andere artsen niet behandeld kunnen worden. Hij vindt het heel belangrijk om zijn patiënten de beste zorg te geven zodat ze na afloop van de behandeling met een brede glimlach de kliniek verlaten en heel positief terugdenken aan de hele behandeling.  

Dr. Schandl is een All-On-4 / All-On-6 specialist. En heeft ook veel ervaring met gecompliceerde botopbouw en sinuslift. Zijn kennis is altijd up-to-date en heeft ervaring met de volgende implantaten Nobel Biocare, Alpha Bio, Bio Neotech, Implant Direct, DIO.

Zo weet u zeker dat u in goede handen bent.

TopTanden Dental

Boedapest - Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u