All-On-4 Vast Gebit

All on 4

Met een All on 4 gebit is er een alternatief voor een kunstgebit. Daarbij is het goed om te weten dat een All on 4 gebit een vast gebit is, dus geen kunst- of klikgebit. Naast All on four implantaten is het ook mogelijk voor zes implantaten te kiezen. Welke keuze het beste voor u is, is geheel afhankelijk van uw situatie. Tijdens het kennismakingsconsult wordt dit door de tandarts-implantoloog van Toptanden.nl aangegeven. Boek deze kennismaking direct en ontvang ook meteen een kostenindicatie. Alvast goed om te weten: wij zijn gegarandeerd 50% voordeliger dan de meeste anderen. We leggen graag uit hoe dit mogelijk is.

Wat is het alternatief voor een kunstgebit?

Stel u heeft van de tandarts te horen gekregen dat u een kunstgebit of klikgebit nodig heeft. De kans is groot dat u zich, vooral voor een los kunstgebit / vals gebit, daar nog niet ‘oud’ genoeg voor voelt, of daar simpelweg tegenop ziet. Als u zich afvraagt “Wat is het alternatief voor een kunstgebit of voor een klikgebit?” Dan komt u bij een All on 6 of All on 4 gebit uit. Als u echter de kosten gaat bekijken voor zo’n oplossing, dan merkt u dat zo’n mooie esthetische oplossing van een all on four gebit door de prijs niet voor iedereen haalbaar is. Met All on four implants van onze dental clinic is dit wel bereikbaar; ook voor mensen met een kleine beurs. Voor we verder op de kosten ingaan, vertellen we graag meer over het all on four gebit en hoe all on four implantaten zich tot all on six verhouden.

Wat is een AllOn4?

AllOn4 (spreek uit: ‘All on Four’ of 'All on 4' of 'All On Vier') is een behandelmethode waarmee u een volledig vast, nieuw gebit kunt krijgen. All-On-4 vast gebit is géén klikgebit! Een klikgebit is een kunstgebit (van acryl) dat wordt vastgeklikt op knoppen of op staaf (geen vaste prothese dus).

all on four vast gebit bovenkaak onderkaak

 

 

Bovenkaak en onderkaak All-On-4 op 4 implantaten

Het bovengebit zit bij een All-On-4 vast aan vier implantaten in de bovenkaak. Het ondergebit zit vast aan vier implantaten in de onderkaak. Door het unieke gebruik van maar 4 implantaten per kaak heet de behandeling: All-On-4. Alle tanden van een kaak zitten namelijk muurvast op 4 implantaten.

Voor en na All-On-4

all-on-four-ervaringen-mondzorg-hongarije-boedapest-toptanden-voor-01A all-on-four-ervaringen-mondzorg-hongarije-boedapest-toptanden-na-01A
all-on-4-hongarije-vast-prothese-op-implantaten-ervaringen-en-kosten-hongarije-boedapest-toptanden-voor-1A all-on-4-hongarije-vast-prothese-op-implantaten-ervaringen-en-kosten-hongarije-boedapest-toptanden-na-1A
all-on-6 zirkonium vast gebit op tandimplantaten toptanden mondzorg hongarije voorfoto all-on-6 zirkonium vast gebit op tandimplantaten toptanden mondzorg hongarije nafoto

All on 4 of All on 6

Er is een zelfde behandeling die 6 implantaten per kaak gebruikt. Deze noemt men: All on 6 (all on six) vast gebit op 6 implantaten. Een All-On-4 en/of een All-On-6 bieden vele voordelen boven een kunstgebit en klikgebit. De behandeling is in beide gevallen vergelijkbaar. Er worden 4 of 6 implantaten (kunstwortels) aangebracht per kaak waaraan het volledige gebit bevestigd wordt. Dus niet één implantaat per tand, maar slechts 4 of 6 implantaten per kaak. Lees meer over de verschillen tussen all on 4 of all on 6.

Q&A: Is een All-on-4 vaste prothese altijd geschikt voor de bovenkaak?

Voor de onderkaak is een All-On-4 vast gebit altijd een optie. Voor de bovenkaak ligt dit anders. U zult aanbieders tegenkomen die beweren dat een All-On-4 vast gebit voor de bovenkaak altijd de beste optie is. Dit is helaas niet altijd het geval. Het kaakbot in de bovenkaak is over het algemeen brozer dan het kaakbot in de onderkaak. Om voor de bovenkaak een optimale houvast én een optimale kauwkrachtverdeling te kunnen krijgen, is een vast gebit op 6 implantaten (All-On-6) voor veel patiënten vaak een veel betere oplossing.

Samen met onze kaakchirurg-implantoloog die veel ervaring heeft, kunt u overleggen welke opties u heeft. Wat kost een all on 6 gebit? En wat is uw prijs voor een all on 4? Na de intake kan hier antwoord op gegeven worden.

Q&A: Is de All on 4 behandeling pijnlijk?

Is de All on 4 behandeling pijnlijk? Nee, in principe niet. Daarbij is het goed om te weten dat de kwaliteit van de behandeling en het resultaat zeer sterk afhankelijk is van de kennis van de kaakchirurg. Allereerst moet hij op scans beoordelen waar de all on 4 implantaten komen. Hij moet deze op de juiste plek plaatsen en bepalen of de kaak geschikt is. Daarbij is het goed om te weten dat ook wanneer er bijvoorbeeld eerst een sinuslift nodig is vanwege te weinig kaakbot, onze kaakchirurg de voorbereiding kan doen. Sterker nog, onze kaakchirug-implantoloog behandelt ook mensen die bij andere tandartsen niet behandeld konden worden.

Q&A: Is de All on 4 ook onder volledige narcose mogelijk?

Jazeker! Vanaf 01 juli 2024 is bij ons elke behandeling ook onder volledige narcose mogelijk. Informeer bij ons over deze optie!

Q&A: Waarom is het belangrijk snel voor deze behandeling te kiezen?

Hoort u van mensen dat het kunstgebit na verloop van tijd niet meer goed past of ervaart u dit zelf? Dit heeft ermee te maken dat de kaken slinken bij een kunstgebit dragen. U herkent bij mensen die geen tanden hebben ook de ingevallen wangen. All on 4 of all on 6 implantaten kunnen dit tegengaan doordat er weer tandwortels (implantaten) in uw kaken zitten. Verliest u binnenkort al uw tanden of mist u nu alle of veel van uw tanden? Wacht dan niet te lang met voor een all on 4 behandeling kiezen. Hoe sneller wij de implantaten plaatsen, hoe meer botweefsel er nog in uw kaak zit en hoe beter wij het slinken kunnen voorkomen. Lees meer hierover op onze pagina over de sinuslift.

all on four vast gebit bovenkaak onderkaak

Het All-on-4 vast gebit op 4 implantaten is geschikt voor patiënten die een vast gebit willen i.p.v. een kunstgebit of een klikgebit / klikprothese, maar ook...

 • Voor patiënten die niet in aanmerking komen voor een All-On-6 vast gebit
 • Voor patiënten bij wie de meeste tanden weg zijn en de overgebleven tanden in een slechte staat zijn
 • Voor patiënten die alle tanden in de boven of de onderkaak missen
 • Voor patiënten die het risico lopen hun tanden te verliezen als gevolg van tandvleesaandoeningen
 • Voor patiënten die nu een kunstgebit of een klikgebit dragen en hier niet volledig tevreden over zijn.

All-On-4-Tandarts-Hongarije-Boedapest

Bij de All-On-4 ( All On Four ) vast gebit methode volgens de Malo-methode worden de 2 achterste implantaten onder een speciale hoek geplaatst (meestal 45 graden), waardoor u met minder implantaten een uitzonderlijke goede stevigheid krijgt. Botopbouw en sinuslift zijn hierdoor vaak ook niet nodig. Of als überhaupt botopbouw of sinuslift niet mogelijk is vanwege te smal of te dun kaakbot.

Deze methode is veel beter dan een los kunstgebit en nog beter dan een klikgebit / klikprothese en heeft de volgende directe voordelen:

 • Een nieuw vast volledig gebit geeft u meer zekerheid en vertrouwen. Nooit meer bang zijn dat uw gebit eruit valt
 • Vrij gehemelte hierdoor behoudt u uw smaak zodat u weer kunt genieten van uw eten en drinken
 • U kunt weer voluit lachen
 • Esthetisch resultaat is uitmuntend. Niemand ziet dat u een All-On-4 vast gebit heeft
 • Kaakbot slinkt niet meer of veel minder
 • Geen ingevallen gezicht
 • Makkelijk te onderhouden
 • Bij goede mondhygiëne gaat een All-On-4 jarenlang mee
 • Vervelende kleefpasta's die nodig zijn bij een kunstgebit kunnen in de prullenbak

Waar op letten bij een all-on 4 gebit?

Een all on 4 gebit heeft veel voordelen, maar zijn er ook nadelen? Een nadeel die te noemen is, is dat het reinigen ervan meer werk is dan bij een kunstgebit. Het gebitsonderhoud is meer te vergelijken met het reinigen van een echt gebit. Ook een periodiek bezoek aan een mondhygiënist zal bij het onderhoud horen. Mensen die echte tanden hebben, zullen dit niet als iets vreemds zien, maar voor wie nu een kunstgebit heeft is het goed om dit te beseffen. Een ander nadeel is de prijs. Vandaar dat mensen voor een goedkope all on 4 oplossing zoeken in het buitenland.

All on 4 Boedapest, Hongarije

Wanneer u zoekt voor all on 4 in het buitenland, overweeg dan zeker onze kliniek in Boedapest. Het voordeel daarvan is dat Hongarije, waarvan Boedapest de hoofdstad is, in de EU ligt. Er zijn zeer veel vluchten tussen Amsterdam-Schiphol en Boedapest en tarieven beginnen rond de 90 euro. Toptanden.nl heeft de kliniek voor All on 4 in Hongarije, maar heeft een Nederlandse helpdesk, bel ons dus gerust op bij vragen.

Wat kost een all on 4 gebit?

De tarieven zijn vergelijkbaar met de all on 4 prijs in een land als Turkije. Overigens moet u zeker niet alleen naar prijzen voor all on 4 of 6 behandelingen kijken. Dat het goed gebeurt is het allerbelangrijkste. Dat een goede behandeling ook buiten Nederland mogelijk is, mag logisch zijn. Onze ervaring en resultaten spreken daarin voor zich.

Gratis adviesgesprek

Bent u enthousiast over de mogelijkheden die een all on 4 gebit u gaat bieden? En overweegt u een all on 4 of all on 6 gebit? Neem dan eerst contact met ons op.

U kunt ons direct telefonisch bereiken, maar makkelijker is het als u het formulier op de contactpagina invult. Hierin worden alle vragen gesteld die nodig zijn om een goed advies te geven. Komt u in aanmerking voor een all on 4, all on 6 of andere behandeling? Dan vliegen wij u volledig verzorgd naar Boedapest voor de kennismaking met onze kaakchirurg.

Wat kost een all on 4 gebit?

Een indicatie van de kosten van de all on 4 is telefonisch vaak al mogelijk. Zeker wanneer u het intake formulier volledig ingevuld heeft. Bij de intake voor de behandeling in Boedapest wordt een exacte kostenbegroting gemaakt. Aan de intake zijn kosten verbonden voor de OPG-röntgenfoto en het onderzoek, maar de intake verplicht u tot niets. U ontvangt het volledige behandelplan en de all on 4 kosten inclusief reis en verblijf. Met dit kostenoverzicht kunt u ook de vergoeding via de verzekeraar aanvragen. Indien u het wenst de behandeling direct na de intake te starten, dan is dit in sommige gevallen mogelijk. Geef deze wens aan, zo kunnen wij hier in de planning rekening mee houden.

Wordt een all on 4 gebit vergoed door de verzekeraar?

Lang niet alle verzekeraars vergoeden een all on 4 gebit. U kunt bij uw verzekeraar opvragen wat de mogelijkheden zijn. Geef aan dat de behandelaar in Boedapest zit en dus onder de EU-wetgeving valt! Vaak wordt een kunstgebit voor een gedeelte vergoed, terwijl bij een all on 4 gebit dit niet het geval is. Sommige verzekeraars vergoeden echter wel implantaten. Maar laat de vergoeding van de verzekeraar u niet tegenhouden om de beste oplossing voor uw gebit te kiezen. Door de lage prijzen van het laten plaatsen van all on 4 in Hongarije zijn de kosten te overzien.

Goedkoop all on 4 gebit van de hoogste kwaliteit

Hoe kan een goedkoop all on 4 gebit van de hoogste kwaliteit zijn? En hoe kan deze behandeling eigenlijk in Hongarije 50-70% goedkoper zijn? U betaalt alleen voor wat u echt nodig heeft. Een mooi pand met een receptioniste die u koffie of thee aanbiedt, is leuk, maar niet als uw all on four gebit daardoor 70% duurder wordt. Maar het is logisch, de kosten voor salarissen van personeel, huur van een pand en andere kosten zijn in Hongarije veel lager dan in Nederland. Ter voorbeeld; het honorarium van een kaakchirurg ligt ongeveer 50% lager dan in Nederland. Voor de materialen wordt de beste kwaliteit gekozen. Google maar eens op Nobel Biocare en AlphaBio. Deze laatstgenoemde is een leider in onder andere dental protheses zoals ook voor de all on 4 implants gebruikt worden.

all on 4 vast gebit op implantaten versus klikgebit klikprothese hongarije budapest toptanden

Lees hier uitgebreid de verschillen tussen ALL-ON-4 VS KLIKGEBIT. Of lees hieronder de samenvatting.

All-On-4 vast gebit op 4 implantaten (of een All-On-6 vast gebit) wordt vaak verward met een klikgebit. Men denkt vaak dat een klikgebit hetzelfde is als een All-On-4 vast gebit. Deze verwarring komt deels ook omdat er aanbieders zijn die ten onrechte adverteren met klikgebit als een vast gebit, vaste prothese of een All-On-4 gebit.

Zie de foto ter verduidelijking.

Bijv. een klikgebit middels drukknoppen op 2 implantaten wordt doorgaans geadviseerd voor alléén de onderkaak en nooit voor de bovenkaak. Overigens adviseren wij nooit een klikgebit op 2 of op 3 implantaten vanwege vele ongemakken. Een klikgebit hoort minimaal op 4 implantaten. En het liefst op Steg (staaf) in plaats van drukknoppen. Vraag ons waarom!

Een ander groot verschil is de kwaliteit (hoe natuurlijk ziet het gebit eruit) van het materiaal waarvan het gebit is gemaakt. Een klikgebit is eigenlijk een kunstgebit en is gemaakt van acryl (plastic). Dit gebit kunt u zelf vastklikken en afhalen. Bij een All-On-4 voor de bovenkaak wordt het gebit gemaakt van porselein dat de natuurlijke tanden en het tandvlees het meest nabootst.

All-On-Four-Vast-Gebit-Hongarije-Boedapest

All-On-4-Tandarts-Hongarije-Boedapest

All-On-4-vast-gebit-Hongarije-01-voor-en-na

ALL ON 6 vast gebit bovenkaak en onderkaak metaal-keramische kronen na foto TopTanden Mondzorg Hongarije Boedapest Andras Schandl

Toptanden MondZorg Hongarije Boedapest - Contact aanvraagformulierDr. Schandl is onze kaakchirug-implantoloog. Hij is altijd diegene die u onderzoekt en ook behandelt. Hij plaatst per jaar gemidded 2500 !! tandimplantaten, voert veel sinuslift-operaties uit. Door zijn zeer ruime ervaring kan hij de behandeltijd flink verkorten en is de slagingskans van zijn ingrepen meer dan 98 %.

Hij behandelt met succes patiënten die, vanwege de complexiteit van hun gebit, bij andere artsen niet behandeld kunnen worden. Hij vindt het heel belangrijk om zijn patiënten de beste zorg te geven zodat ze na afloop van de behandeling met een brede glimlach de kliniek verlaten en heel positief terugdenken aan de hele behandeling.

Dr. Schandl is een All-On-6 / All-On-4 specialist. En heeft ook veel ervaring met gecompliceerde botopbouw en sinuslift. Zijn kennis is altijd up-to-date en heeft ervaring met de volgende implantaten Nobel Biocare, Alpha Bio, Bio Neotech, Implant Direct, DIO.

Zo weet u zeker dat u in goede handen bent.

Nazorg all on fours

Hoe ziet de nazorg all on fours eruit? Het duurt een aantal maanden voordat de all on 4 implantaten vastgegroeid zijn in de kaak. Ook zal uw definitieve vaste gebit die op de implantaten gecementeerd (muurvast lijmen) of geschroefd wordt, op maat via onze laboratorium gemaakt worden. In de tussentijd heeft u gelukkig al uw tijdelijke gebit waardoor u toch goed voor de dag kunt komen. Na de behandeling is nazorg cruciaal voor het succes van de operatie. Daarom hebben wij bij onze dental clinic daar eigen instructies voor. De kaakchirurg gaat u hierover alles vertellen tijdens de behandeling. Wees altijd na de behandeling voorzichtig met belasting van uw kaken, want pas na ongeveer 3 tot 6 maanden zijn de implants voldoende vastgegroeid. De exacte helingsperiode wordt per patiënt bepaald bij het eerste behandelbezoek.

Complicaties tijdens of na de behandeling

Bij Toptanden TopMondzorg heeft u te maken met een specialist (implantoloog met specialisatie kaakchirurgie) op het gebied van grote en complexe gebitsrenovaties. Daarnaast zijn onze behandelprotocollen heel strict! Dit alles maakt dat de kans op complicaties tijdens of na de gebitsrenovatie bij Tptanden heel klein is!

Echter, ongeacht hoe klein: zoals bij elke medische behandeling moet u altijd rekening houden met kans op risico's en complicaties. Uw levensstijl, zoals roken, of ziek worden waardoor u bepaalde medicatie moet innemen, stress, tandenknarsen, spanning in de kaak, plotselinge gewichtsafname, of -toename, speelt hier een grote rol in. Ook het niet of onvoldoende opvolgen van de instructies voor nazorg en reiniging kan complicaties opleveren. Na de behandeling houden we altijd contact. Als er reden is tot zorg, dan kunt u 24/7/365 contact met ons opnemen.

All on 4 ervaringen

Een van de voordelen van het kiezen van all on 4 Hongarije, is dat door de populariteit ervan specialistische bedrijven zijn ontstaan. Zoals u eerder las, worden hier ook complexe kaakoperaties uitgevoerd die elders misschien niet gedaan worden. Specialisme heeft zeker voordelen. Mocht er tijdens uw behandeling een probleem ontdekt worden, dan is de kennis in huis om dit in vrijwel elke situatie direct op te lossen. De kans dat uw behandeling daarmee opgeschort moet worden, is minimaal. Wij begrijpen het als u in eerste instantie denkt liever in Nederland behandeld te worden, maar na de kennismaking met onze specialist zult u zich gegarandeerd op uw gemak voelen. Dan weet u dat u, letterlijk en figuurlijk, in beste handen bent.

Boek nu uw intake en maak er gelijk een citytrip van

Zoals wel eens gezegd wordt, heeft ieder nadeel zijn voordeel. In dit geval ook, want hoewel een tandartsbehandeling bij weinig mensen geliefd is, is een stedentrip dat zeker wel. Boedapest zal bij veel reizigers op hun wishlist staan. Daarom willen wij u ook aanmoedigen tijdens uw verblijf deze prachtige stad te ontdekken. Met een vast gebit in 1 dag zal de behandeling in één dag afgerond worden, waarbij u direct na de behandeling al een tijdelijke brug krijgt. Deze ziet er al prachtig uit, maar het echte vaste brug komt nog! En Boedapest heeft zelf een aantal mooie bruggen om van te genieten: van het uitzicht als u op één van deze bruggen staat, of als u eroverheen wandelt van de Buda-zijde naar de Pest-zijde en andersom 🙂

Prachtige gebitsprothese van keramiek of van zirkonium

Keramiek en zirkonium is duurder dan kunststof, maar veruit het mooiste materiaal om een vast gebit van te maken. Met het kiezen van de all on 4 behandeling van Toptanden.nl krijgt u zo’n mooie keramische of een zirkonium vast gebit. Dit gebit is vrijwel niet van een echt gebit te onderscheiden. En doordat bij all on four implantaten deze muurvast zit, is er geen kans dat uw gebit uitvalt. Deze oplossing is dus zowel in behandeling, materiaal als resultaat een grote verbetering op een traditioneel kunstgebit. Het is onze verwachting dat op termijn dit de gangbare oplossing wordt, maar dat door de hogere kosten zorgverzekeraars er nog niet aan willen. Door nu voor een all on four Hongarije te kiezen, hoeft u niet te wachten.

Zoek niet verder, maar neem contact op

We hopen dat u met deze pagina meer over de all on four behandeling geleerd heeft. Ook hopen we van harte dat u contact met ons opneemt. De vragen die u wellicht nog heeft, kunt u dan direct aan een specialist stellen. Ga niet verder op zoek maar laat u goed informeren. Tijdens dit gesprek kunnen wij afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw situatie ook in de vergoeding adviseren. Na dit gesprek weet u wat persoonlijk de beste keus is voor u. En bevalt het contact met Toptanden.nl? Dan kunt u de volgende stap zetten en ons uw intake in Boedapest laten regelen. Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk uw gebit is, en doen er alles aan uw verblijf en behandeling zo comfortabel mogelijk te maken.

Consulten in Nederland

Regelmatig komen wij (onze specialist en team) naar Nederland voor individuele consulten. Kijk op deze pagina wanneer we weer komen!

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u