All On 6

Wat is een All On 6 Vast Gebit?

All On 6 (spreek uit: ‘All on Six’ of "All on Zes") is een methode waarmee u een volledig vast, nieuw gebit kunt krijgen op 6 implantaten. Geen kunstgebit of klikgebit dus!

All on 6 vast gebit op implantaten. Tandzorg implaantaat prijs bj Toptanden tandarts mondzorg hongarije Boedapest

Het bovengebit zit bij een All On 6 vast aan zes implantaten in de bovenkaak en het ondergebit zit vast aan zes implantaten in de onderkaak. Door het unieke gebruik van maar 6 implantaten per kaak, heet de behandeling: All On 6. Alle tanden van een kaak zitten namelijk aan 6 implantaten. Er is eenzelfde behandeling die 4 implantaten per kaak gebruikt. Deze noemt men een All-On-4. Een All On 4 vast gebit of een All On 6 vast gebit biedt vele voordelen boven een kunstgebit of klikgebit / klikprothese. Informeer bij ons of u geschikt bent voor deze behandeling.

Q&A: Is een All-on-6 vaste prothese altijd geschikt voor de boven- en de onderkaak?

All-On-6 is in veel gevallen een betere behandelmethode. Met minimaal 6 implantaten per kaak bereikt u een optimale houvast (vooral als het om uw bovenkaak gaat) en ook een optimale kauwkrachtverdeling. Het gebit zit muurvast en u kunt weer alles eten zoals u gewend was met uw eigen gebit.

Samen met onze implantoloog-kaakchirurg die veel ervaring heeft met zulke complexe behandelingen, kunt u overleggen welke opties u heeft. Onderaan deze pagina vindt u meer Q&A vragen.

Voor en na All-On-6

OPT-geheel-tandeloze-kaken-All-On-6-vast-gebit-voor foto-Toptanden Mondzorg Hongarije Boedapest All-On-6-vast-gebit-bovenkaak-onderkaak-na foto-Toptanden Mondzorg Hongarije Boedapest
ALL ON 6 vast gebit bovenkaak en onderkaak metaal-keramische kronen voor foto TopTanden Mondzorg Hongarije Boedapest Andras Schandl ALL ON 6 vast gebit bovenkaak en onderkaak metaal-keramische kronen na foto TopTanden Mondzorg Hongarije Boedapest Andras Schandl
All On Six Hongarije Boedapest voor All On four Hongarije Boedapest na

all on 6 vast gebit bovenkaak en onderkaak Dr Andras Schandl Hongarije Boedapest TopTandenHet All-on-6 vast gebit op 6 implantaten is geschikt voor patiënten die een vast gebit willen i.p.v. een kustgebit of een klikgebit - klikprothese, maar ook..

 • Voor patiënten bij wie de meeste tanden weg zijn en de overgebleven tanden in een slechte staat zijn
 • Voor patiënten die alle tanden in de boven of de onderkaak missen
 • Voor patiënten die het risico lopen hun tanden te verliezen als gevolg van tandvleesaandoeningen
 • Voor patiënten die nu een kunstgebit of een klikgebit dragen en hier niet volledig tevreden over zijn

all-on-6-vast-gebit-bovenkaak-oonderkaak-Dr-Andras-Schandl-Hongarije-Boedapest-TopTandenDe All-On-6 (All On Six) vast gebit op 6 implantaten biedt u vele voordelen. Deze methode is veel beter dan een los kunstgebit en nog beter dan een klikgebit / klikprothese en heeft de volgende directe voordelen:

 • Een nieuw vast volledig gebit geeft u meer zekerheid en vertrouwen. Nooit meer bang zijn dat uw gebit eruit valt
 • Vrij gehemelte hierdoor behoudt u uw smaak zodat u weer kunt genieten van uw eten en drinken
 • U kunt weer voluit lachen
 • Esthetisch resultaat is uitmuntend. Niemand ziet dat u een All-On-6 vast gebit heeft
 • Kaakbot slinkt niet meer of veel minder
 • Geen ingevallen gezicht
 • Makkelijk te onderhouden
 • Bij goede mondhygiëne gaat een All-On-6 jarenlang mee
 • Vervelende kleefpasta's die nodig zijn bij een kunstgebit kunnen in de prullebak

all on 6 vast geit op 6 tandimplantaten

All-On-6 vast gebit op 6 implantaten (of een All-On-4 op 4 implantaten) wordt vaak verward met een klikgebit. Men denkt vaak dat een klikgebit hetzelfde is als een All-On-6 vast gebit. Deze verwarring komt deels ook omdat er aanbieders zijn die adverteren met klikgebit als zijnde een vast gebit, vaste prothese of een All-On-6.

Zie de foto ter verduidelijking.

Bijv. een klikgebit middels drukknoppen op 2 implantaten wordt doorgaans geadviseerd voor alléén de onderkaak en nooit voor de bovenkaak. Overigens adviseren wij nooit een klikgebit op 2 of op 3 implantaten vanwege vele ongemakken. Een klikgebit hoort minimaal op 4 implantaten. En het liefst op Steg (staaf) in plaats van drukknoppen. Vraag ons waarom!

klikgebit-klikprothese-stegprothese-op-staaf-klikgebit-met-drukknoppen-op-2-implantaten-tandarts-mondzorg-hongarije-boedapest-toptanden-04

Een ander groot verschil is de kwaliteit en het comfort van het materiaal waarvan het gebit is gemaakt. Een klikgebit is eigenlijk een kunstgebit voor de onderkaak en een kunstgebit zonder gehemelte voor de bovenkaak, en is gemaakt van acryl (plastic). Dit gebit kunt u zelf vastklikken en dagelijks afhalen om schoon te maken. Bij een All-On-6 wordt het het gebit gemaakt van metaal-keramische kronen of zirkonium kronen en zit muurvast. U maakt uw gebit schoon zoals u eigenlijk ook gewend betn met uw eigen tanden (poetsen en flossen). Zirkonium kronen zijn overigens de meest natuurlijke wijze van het nabootsen van uw eigen tanden.

verschil all-on-6 vast gebit op 6 implantaten en klikgebit-klikprothese op steg op 4 implantaten
verschil All-On-6 vast gebit vs Klikgebit - klikprothese

All-On-Four-Vast-Gebit-Hongarije-Boedapest

All-On-4-Tandarts-Hongarije-Boedapest

All-On-4-vast-gebit-Hongarije-01-voor-en-na

ALL ON 6 vast gebit bovenkaak en onderkaak metaal-keramische kronen na foto TopTanden Mondzorg Hongarije Boedapest Andras Schandl

 

All On 6 Dr. Andras Schandl Hongarije Boedapest Tandarts ToptandenDr. Schandl is onze kaakchirug-implantoloog. Hij is altijd diegene die u onderzoekt en ook behandelt. Hij heeft al meer dan 4000 implantaten met succes geplaatst. Door zijn zeer ruime ervaring kan hij de behandeltijd flink verkorten en is de slagingskans van zijn ingrepen meer dan 98 %. Hij behandelt met succes patiënten die, vanwege de complexiteit van hun gebit, bij andere artsen niet behandeld kunnen worden. Hij vindt het heel belangrijk om zijn patiënten de beste zorg te geven zodat ze na afloop van de behandeling met een brede glimlach de kliniek verlaten en heel positief terugdenken aan de hele behandeling.

Dr. Schandl is een All-On-4 / All-On-6 specialist. En heeft ook veel ervaring met gecompliceerde botopbouw en sinuslift. Zijn kennis is altijd up-to-date en heeft ervaring met de volgende implantaten Nobel Biocare, Alpha Bio, Bio Neotech, Implant Direct, DIO.

Zo weet u zeker dat u in goede handen bent.

All on 6 vast gebit

Bent u op zoek naar een all on 6 gebit of vraagt u zich af wat dit is? All on six houdt in dat het gebit op 6 punten aan de kaak bevestigd wordt. Het is een beter alternatief voor een kunstgebit of klikgebit. Dit type gebit zit namelijk vast aan de kaak waardoor het meer met echte tanden te vergelijken is dan met een kunstgebit. De behandeling en kwaliteit van all on 6 implantaten maken per aanbieder een groot verschil. Maakt u zich zorgen over de kosten? Dat is niet nodig, want een kwalitatief en mooi all on six gebit is via ons een stuk goedkoper dan als u het in Nederland zou doen.

All on six implantaten: een nieuwe standaard

Of het nu gaat om één tand, meerdere tanden of een volledig gebit; er bestaan tegenwoordig uitstekende methodes om implantaten te maken. De kunsttanden zijn niet van echt te onderscheiden. De natuurlijke wortel van een ontbrekende tand wordt vervangen met een permanent implantaat, waar het gebit perfect op bevestigd wordt. Bij deze behandeling wordt niet per tand een implantaat geplaatst, maar wordt het hele gebit bevestigd aan 6 implantaten per kaak. De titanium of zirkonium implantaten hechten zich in de kaak, dit proces duurt enkele maanden. U hoeft echter niet enkele maanden uw gebit te missen, direct na de behandeling krijgt u een tijdelijk gebit.

Vast gebit in 1 dag

Het unieke aan de behandeling, is dat u een vast gebit in 1 dag heeft. De chirurg van Toptanden.nl plant maar weinig patiënten per dag in; daardoor is er alle tijd. Zijn er complicaties, denk aan te weinig kaakbot, wordt dit vrijwel altijd op dezelfde dag opgelost. Wij voeren bijvoorbeeld ook een sinuslift uit. Deze behandeling wordt gedaan als het kaakbot geslonken is. Over de helingsperiode en nazorg wordt u uitgebreid geadviseerd voor, tijdens en na de behandeling. Eén ding is zeker, u krijgt weer een prachtig gebit. De tanden zijn vervaardigd van keramiek en zirkonium in plaats van kunststof. Daardoor ziet het gebit er nog mooier uit.

Wat kost de behandeling?

De kosten voor een gebitsrenovatie beginnen in Nederland rond de 8.000 euro. Voor het plaatsen inclusief nieuwe all on 6 implantaten kan deze prijs in Nederland oplopen richting de 15.000 euro. Voor veel mensen is dit bedrag simpelweg onbetaalbaar. Het is logisch dat door de all on 6 kosten Turkije overwogen wordt. Maar wat is de beste keus? Toptanden.nl heeft voor de all on 6 Hongarije als land gekozen. Onze kliniek bevindt zich in Boedapest. De tarieven voor een behandeling liggen hier een stuk lager, mede omdat de kosten lager zijn dan in Nederland. Vraagt u zich af “Wat kost een vast gebit op implantaten?” Neem dan nu contact op. Op basis van uw situatie, ontvangt u een offerte op maat. Ook kunnen we adviseren over all on six vergoeding via de zorgverzekeraar. Door de geldende EU-wetgeving kan met een all on six in Hongarije vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk zijn.

Heeft u vragen?

We kunnen het ons goed voorstellen dat u met vragen zit wanneer u deze behandeling overweegt. Met onderstaande Q&A beantwoorden we de meest voorkomende vragen. Neemt u echter gerust contact op voor een persoonlijk gesprek.

Q&A: Hoe lang zonder gebit na implantaten?

Na de behandeling plaatsen wij een tijdelijke brug. U hoeft dus niet zonder gebit de tandkliniek te verlaten. De belasting van de kaken moet in de komende periode zoveel mogelijk voorkomen worden. De implantaten moeten immers nog vastgroeien. In veel gevallen kan een periode van 4 maanden aangehouden worden. Bij een sinuslift is deze periode langer. Dit is afhankelijk van hoeveel uw kaken geslonken waren. Maar maakt u zich geen zorgen, alles zal door de kaakchirurg uitgelegd worden. Ook bij calamiteiten of vragen achteraf kunt u gerust contact opnemen.

Q&A: Welke all on 6 ervaringen hebben anderen?

De ervaringen zijn zeer positief. Logisch, want u heeft geen kunstgebit meer maar een vast gebit zoals u vroeger gewend was. U heeft geen last meer ervan dat uw botweefsel slinkt of uw mond een andere vorm krijgt zoals met een kunstgebit wel het geval is. Wanneer u nu al weet dat u uw tanden gaat verliezen of indien u nu een kunstgebit heeft, neem dan contact op. De kosten voor een sinuslift behandeling kunnen namelijk voorkomen worden wanneer u eerder voor implantaten kiest. Om een goed beeld bij de ervaringen te krijgen, kunt u de voor en na foto’s verderop op deze pagina bekijken.

Q&A: Wordt de behandeling onder narcose uitgevoerd?

De behandeling kan gedeeltelijk of geheel onder narcose uitgevoerd worden. Ook dit zal de chirurg met u bespreken.

Q&A: Hoe moet dit gebit gereinigd worden?

Het mooie van een all on 6 vast gebit is dat reiniging te vergelijken is met het reinigen van een normaal gebit. Zeker in de maanden na de behandeling is reiniging enorm belangrijk om complicaties te voorkomen. Dit is ook de reden waarom wij een beperkt aantal patiënten per een dag inplannen. Zo hebben we de tijd om alles duidelijk uit te leggen en kunt u al uw vragen stellen.

Q&A: Wat is het verschil tussen all on six en all on four?

Wat is het verschil tussen all on 6 en all on 4? Zowel de all on 4 als de all on 6 zijn behandelingen om een gebit met implantaten vast te zetten. De all ons 6 wordt met 2 meer implantaten vastgezet dan de all on 4. Voor de all on 4 wordt in veel gevallen gekozen wanneer achterin de kaak te weinig ruimte is om de extra implantaten te plaatsen. Wat het beste all on gebit is, is compleet patiënt afhankelijk. In sommige gevallen zal voor all on 5 of all on 8 gekozen worden. Het grote voordeel is dat wij in onze kliniek in Boedapest ook de complexere behandelingen kunnen uitvoeren.

Heeft u meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u