Brug tanden

Brug tanden

Mist u één of enkele tanden of kiezen? Dan zijn brug tanden de ideale oplossing. Het is belangrijk dat een tand brug tijdig geplaatst wordt, voordat omliggende tanden scheef gaan staan. Waarschijnlijk zult u zelf ook snel een brug gebit willen laten plaatsen, want het ontbreken van tanden of kiezen valt erg op. De kans is groot dat u al de mogelijkheden onderzocht heeft, zoals voor een brug de tandarts bezoeken, online oriënteren of uw verzekering contacteren. Ongetwijfeld komt u er dan achter dat de prijs van een brug kies redelijk hoog is. Met brug meerdere kiezen vervangen is nog duurder. Het is daarom goed dat u bij TopTanden uitgekomen bent.

Een tand brug van TopTanden.nl

TopTanden is een tandkliniek in Hongarije. Voordat de verre afstand u doet afhaken, raden we u aan verder te lezen. Want TopTanden is specialist in een brug gebit plaatsen. Bovendien zijn de kosten voor brug tanden veel lager dan in Nederland. Veel Nederlanders bezoeken ons jaarlijks voor tandprotheses. Onze implantoloog-kaakchirurg en tandartsen voeren jaarlijks zo’n 1.100 complexere behandelingen uit. Door geen tijd te verliezen met controles en gebitsreinigingen hebben wij ons gespecialiseerd. En doordat we in een EU land gevestigd zijn, zijn dezelfde voorwaarden tandartsverzekering van toepassing. De reis naar onze tandkliniek Boedapest regelen wij graag voor u.

Wanneer brug tanden laten plaatsen?

Brug tanden laten plaatsen is aan te raden als de wortel van uw ontbrekende tand niet sterk genoeg is voor een kroon. Heeft u een sterke en diepe wortel? Dan is een kroon plaatsen vaak wel mogelijk. In de meeste gevallen zult u eerst naar uw tandarts gaan wanneer een kies of tand afgebroken is. Dit kan door een ongeluk zijn, maar met name bij oudere mensen kan een tand of kies ook plotseling afbreken. Uit verder onderzoek zal blijken of u een kroon of een brug nodig heeft. Vraag altijd naar de kosten voor u de behandeling laat uitvoeren, want deze kunnen bij Nederlandse tandartsen onverwacht hoog zijn.

Een brug tanden oplossing die bij u past

Er is niet één enkele oplossing voor brug tanden; er zijn specifieke oplossingen die gericht gekozen worden voor een bepaalde situatie. U moet het zo zien: de standaard tand brug bestaat uit twee kronen met daartussen een zwevende tand. Zoals de naam al aangeeft, is een brug kies verbonden met uw eigen tanden of met implantaten. Bruggen voor kiezen kunnen echter ook aan het eind geplaatst worden. De vrij-eindigende brug begint dan op een eigen tand of implantaat en eindigt op de kroon. Heeft u scheve tanden of kiezen? Dan kan een etsbrug de oplossing zijn.

Brug op implantaat

De laatste jaren wordt er vaker gekozen voor een tandprothese of meerdere brug tanden op implantaten. Voor een tandprothese of tand brug op implantaat hoeven de tanden naast de ontbrekende tand niet afgeslepen te worden. Hebben uw kiezen ondiepe of zwakke wortels? Dan is een implantaat (zowel voor kies als tand) in de meeste gevallen de betere oplossing. Zo’n enkelvoudige tandvervanging vereist het plaatsen van een implantaat in de kaak. Zijn uw overige tanden ook in een slechte staat? Dan kan een gesprek voeren over een totaaloplossing, zoals een all on 4 of all on 6 gebit, verstandig zijn. Al deze tandprothese behandelingen voeren wij uit. Wij kiezen samen met u de beste oplossing voor uw gebit.

De juiste brug gebit voor u bepalen

Kiest u voor een brug of juist een implantaat? Dit is niet geheel een vrije keuze. De staat van uw gebit bepaalt welk type brug tanden de juiste keuze is voor u. Voor scheve tanden of kiezen, is een etsbrug of enkelvoudige tandimplantaat vaak de enige oplossing. Zijn de tanden aan weerszijden van de ontbrekende tand in slechte staat? Dan kan een brug gebit op kronen de beste oplossing zijn. Mist u een kies of meerdere kiezen achterin uw mond? Dan zal een vrij-eindigende brug kiezen de oplossing zijn. Kortom, er is gedegen onderzoek nodig om de juiste, duurzame keuze te maken.

Brug tanden: consult met de kaakchirurg en tandarts

Voor iedere behandeling begint de werkwijze als volgt, u voltooit de online intake. Hiermee hebben wij uw gegevens compleet om uw situatie op afstand te kunnen beoordelen. Vervolgens maken wij een prijsindicatie. Is deze zoals u verwacht had en gaat u akkoord? Dan komt u langs voor een consult. Het kennismakingsconsult vindt plaats in Hongarije en is bedoeld om de kaakchirurg en tandarts naar uw gebit te laten kijken. Dit consult is vrijblijvend, maar niet kosteloos. Wel zijn de kosten gebitsrenovatie vaak sterk gereduceerd. Na het consult ontvangt u het behandelplan en een begroting.

 

Beslissing maken

U hoeft niet snel te beslissen, u kunt er in alle rust over nadenken. Wilt u overgaan tot behandeling en de brug tanden laten plaatsen, dan plannen wij de behandeling in. Dit kan vaak ook aansluitend op het consult als u van tevoren al aangeeft dat dit uw voorkeur heeft. Wij plannen ruim de tijd voor u in, zo is er tijd om onvoorziene problemen met uw kaak of gebit tijdens de behandeling te verhelpen. Zowel voor als na de behandeling wordt u uitgebreid geadviseerd over nazorg en reiniging.

Behandeling brug tanden

De behandeling brug plaatsen is vergelijkbaar aan kronen plaatsen of, indien u een brug op implantaat kiest, vergelijkbaar aan een implantaat tand plaatsen. Bij een brug gebit met kronen plaatsen, zullen de naastgelegen tanden afgeslepen worden om de kronen te kunnen plaatsen. Er wordt een afdruk gemaakt om op basis daarvan een goed passende kroon brug te maken. Ook wordt er een beetregistratie gemaakt en een passende kleur uitgekozen. Er wordt een tijdelijke kroon geplaatst na de eerste behandeling. Deze wordt vervangen door de permanente brug tanden wanneer in de aansluitende afspraak de definitieve brug geplaatst wordt.

Brug tanden schoonmaken

Wat is de levensduur van een brug? Een tand brug kan zeer lang meegaan, maar het reinigen ervan is net zo belangrijk als bij natuurlijke tanden. De reiniging van uw brug tanden is ook gelijk aan die van uw natuurlijke tanden en kiezen. Poets met een tandenborstel met zachte haren. Maak het gebied rondom de brug goed schoon. Gebruik ook flosdraad en een tandenstoker of rager. Bij de periodieke controle zal de tandarts of mondhygiënist dit in de regel ook controleren en u indien nodig verder adviseren. Contact opnemen met ons kan natuurlijk ook.

Hoe ziet een brug in uw mond eruit?

In principe ziet u niet dat iemand brug tanden of kiezen heeft. De brug wordt geplaatst op een implantaat of met kronen. De kronen komen op afgeslepen tanden of kiezen aan beide kanten van de ontbrekende tand of kiezen. U krijgt dus meestal 3 kunsttanden. Een brug gebit wordt gemaakt van porselein, metaal-porselein en zirkonium. Wij werken alleen met A-kwaliteit kronen van merken als Alpha Bio implantaten en Nobel Biocare implantaten. Bekijk meer afbeeldingen op de pagina kronen tanden.

Wat kost een brug met 1 tand?

Een enkele kroon is beschikbaar vanaf ongeveer 390 euro. Deze prijs is echter een indicatie, omdat tandheelkundige oplossingen altijd maatwerk zijn. Een brug van drie kronen is niet even duur als drie keer één kroon. Om de kostenindicatie te kunnen maken, doorloopt u de stappen in de intake. Wij moeten weten welke tand of tanden bij u ontbreken. Geef ook aan wat uw tandarts reeds gezegd heeft indien u daar al over een brug gebit geadviseerd bent. Zijn uw omliggende tanden volgens uw tandarts te zwak voor een brug? Of is uw kaakbot geslonken waardoor met een implantaat brug tanden plaatsen niet mogelijk is? Voor een second opinion beoordeelt onze specialist uw situatie graag opnieuw.

Wat kost een brug plaatsen bij de tandarts?

Globaal gezien zal een brug bij de tandarts in Nederland tussen de 1500 – 2000 euro kosten. We hebben het dan over een driedelige brug, dus één zwevende tand en twee kronen om op de naastgelegen tanden te plaatsen. Een brug met meerdere tanden zal duurder zijn. Een vijfdelige brug zal in Nederland rond de 2750 euro kosten. Bij onze tandkliniek zijn deze prijzen een stuk lager. De staat van uw gebit kan de brug tanden echter wel goedkoper of duurder maken. Dit zou het echter bij uw eigen tandarts ook zijn. Het beste vraagt u een vrijblijvende offerte op.

Worden de kosten voor brug tanden vergoed door de ziektekostenverzekeraar?

We denken graag mee hoe u uw brug vergoed kunt krijgen van uw ziektekostenverzekering. Per verzekeraar kan dit verschillen. Ook kan per leeftijd de vergoeding verschillen. Voor jongeren wordt dit door sommige verzekeraars vergoed. Met een aanvullende tandartsverzekering wordt in sommige gevallen een gedeelte vergoed. Indien er geen vergoeding voor brug tanden mogelijk is, kan het eventueel mogelijk zijn deze tandartskosten belasting aftrekbaar te maken. Doordat het plaatsen van tandprotheses ons dagelijks werk is, weten we goed wat wel en niet mogelijk is; bespreek dit met ons.

Brug tanden voor en na

Overal op onze website en op onze Facebook pagina ziet u foto’s staan. Wanneer u contact met ons opneemt, kunnen we meer foto’s toesturen, die een gelijkenis vertonen met de brug tanden die wij voor u verzorgen. Hoe de brug tanden eruit zien, is afhankelijk van de specifieke oplossing die bij u past. Een metalen brug met tandkleurige dummy (zwevende tand) ziet er anders uit dan een keramische brug tand of kunststof brug tand. Er wordt altijd gekeken naar de kleur en vorm van uw huidige tanden, zo hoeft het niet op te vallen dat u een brug of tandprothese heeft.

Is met een brug voortanden vervangen mogelijk?

Jazeker, met een brug een ontbrekende voortand vervangen is mogelijk. De brug voortanden ervaringen zijn vrijwel altijd positief. Een missende voortand is zeer onwenselijk, zowel vanuit een esthetisch als functioneel oogpunt. Voor een brug kies ligt er minder nadruk op de kleurkeuze omdat deze niet goed zichtbaar is. Voor een brug tand is het heel belangrijk dat u de juiste kleur kiest. Overweegt u tanden bleken in de toekomst? Laat ons dit dan weten, want dit kan de keuze voor de kleur van de prothese tand beïnvloeden!

Hoe lang gaat een brug in de mond mee?

Een brug kan tot zo’n 20 jaar meegaan. Daarbij kan uw dieet en levensstijl invloed hebben op de levensduur van de brug. Dat ook met een brug de tandarts bezoeken noodzakelijk blijft, is logisch. Daarnaast kan een goede reiniging de levensduur van de materialen verlengen en kunnen problemen met bijvoorbeeld het implantaat, uw natuurlijke wortels en uw tandvlees voorkomen worden. Roken zal in de regel de levensduur van een brug verkorten.

Is het plaatsen van een brug pijnlijk?

Een brug plaatsen is niet pijnlijk, want deze procedure wordt onder plaatselijke verdoving gedaan. Wanneer de verdoving uitgewerkt is, zult u dit nog wel enigszins voelen. Bij een implantaat tand kan het uiteraard zijn dat u meer pijn ervaart dan wanneer er enkel kronen geplaatst worden. Deze pijn is goed te bestrijden met reguliere pijnstillers. De eerste tijd dat de brug geplaatst is, zeker indien u gelijktijdig een implantaat heeft laten plaatsen, moet u uw gebit ontzien. Bij een implantaat duurt de periode van vastgroeien maanden. Bij plaatsing van een brug op uw natuurlijke wortels, moet u uw gebit een aantal dagen niet zwaar belast worden. De arts zal dit natuurlijk altijd met u bespreken.

Welke nadelen brug tanden zijn noemenswaardig?

Wat zijn een aantal nadelen van tand bruggen die u moet weten? Ten eerste moeten voor een brug tand aanbrengen de omliggende tanden afgeslepen worden. Wanneer u gezonde, mooie tanden heeft, dan raden wij dit soms af. Een enkelvoudige implantaat tand laten plaatsen is dan de betere keuze. Een ander nadeel is dat kaakbot waar geen wortel in zit, kan slinken. Bij een brug met meerdere tanden is dit iets om over na te denken. Tot slot is een nadeel van een brug dat, wanneer één van de pijlers kapot is, de gehele brug opnieuw zal moeten worden gezet.

Brug tanden ervaringen lezen

Voor ervaringen met brug tanden en andere tandprotheses voor gebitsrenovatie, verwijzen wij u graag naar onze Facebook pagina. Wat valt op in de reviews? Mensen die bij TopTanden.nl behandeld zijn noemen de kundigheid van de arts en het team als een groot pluspunt. Ook wordt specifiek de manier van werken van onze arts, dr. Schandl, genoemd. Hij neemt de tijd en gaat alleen over tot de behandeling indien een goed eindresultaat met zekerheid bereikt kan worden. Daarbij is het goed om te noemen dat eventuele nadelen die u over een brug gehoord hebt, vaak te wijten zijn aan een onvolledig of onjuist vooronderzoek.

Zet nu de eerste stap, vraag een offerte aan

De volgende stap naar een mooi gebit is, een offerte bij ons aanvragen. Hierbij loopt u automatisch door de stappen van online intake heen waarna wij persoonlijk contact met u opnemen. Liever eerst zelf contact opnemen? Dat kan; u vindt ons telefoonnummer onderaan deze pagina.

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u