Facings

Wat is een facing?

Een facing (ook veneers of facetten genoemd) is een dun laagje tandkleurig vulmateriaal, gemaakt van composiet of porselein die als het ware op uw tanden worden geplakt. Met een facing kan een tandarts uw gebit er mooier uit laten zien.

Een facing, facet of veneer kan onder andere uitkomst voor u bieden als:

  • U wittere tanden wilt;
  • U afgebroken tanden of hoekjes heeft en deze wilt repareren;
  • U een spleetje heeft waar u vanaf wilt;
  • U (scheve) tanden heeft die u wilt verfraaien.

Facing van composiet of porselein?

Bij TopTanden Dental werken we alleen met facings en veneers van de hoogste kwaliteit. Daarom werken we alleen met facings die gemaakt zijn van porselein. Met een porseleinen facing kunnen we uw tand tot in de detail namaken zodat het net zo natuurlijk oogt als de naastliggende tand. Een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk kan alleen bereikt worden met porselein. Porselein gaat tevens langer mee dan composiet, ofwel plastic. Het is minder gevoelig voor aanslag aan het oppervlak dan composiet.

Hoe verloopt de behandeling?

  • Kleur bepalen

Na het consult kunt u samen met de tandarts de kleur van uw facings bepalen. Dit wordt gedaan met behulp van een kleurenstaal en een spiegel. In de door u gekozen kleur wordt uw facing gemaakt in het laboratorium van TopTanden Dental.

  • Slijpen van de tand

Als de facing gemaakt is, kunt u terugkomen om de facing te laten plaatsen.

Verzekering en kosten

Facings worden meestal niet vergoed in uw basisverzekering. Controleer het bij uw verzekeringsmaatschappij. De kosten van facings verschillen per land. In Nederland en België zijn de kosten van porselein facings gemiddeld zo'n 570 tot 700 euro voor 1 porselein facing / veneer. Bij TopTanden Dental bespaart u ruim de helft op uw kosten per facing.

Voor en na foto facings

hoe facings schoon te houden

facings-veneers-ervaringen-voor-en-na-foto-tandarts-hongarije-boedapest-01

facings voor en na mondzorg boedapest hongarije

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u