Implantaat tand

Als u één, meerdere of zelfs al uw tanden mist en weer ongehinderd wil kunnen praten, lachen en eten, dan zijn tandimplantaten dé beste oplossing voor u!

Wat is een implantaat?

implantaat-kroon-of-implantaat-zirkonium-kroon-prijs-kosten-ervaringen-Hongarije-Boedapest-TopTanden-goedkoopEen implantaat is een kunstwortel die door de implantoloog of de kaakchirurg in de boven- en/of de onderkaak wordt geplaatst. Een implantaat vervangt permanent de natuurlijke wortel van een tand of een kies.

Tandheelkundige implantaten zien eruit als een schroefje en zijn gemaakt van titanium of zirkonium. Allebei een lichaamsvriendelijk materiaal waar kaakbot aan hecht. Na een paar maanden helingsfase (osseointegratie) kan op een implantaat een kroon of een brug worden geplaatst.

Een implantaat is over het algemeen de beste optie om een missende tand of een kies te vervangen. Tijdens een persoonlijk consult zal onze kaakchirurg-implantoloog beoordelen of een tandimplantaat voor u de beste keuze is. Dit is afhankelijk van meerdere belangrijke factoren.

*)Term Osseointegratie: osseointegratie is het proces waarbij het tandheelkundige implantaat ingroeit in het bot

Voor en na implantaat

implantaat prijs, kosten ervaringen hongarije boedapest toptanden voor foto
1 missende tand
implantaat prijs, kosten ervaringen hongarije boedapest toptanden voor foto
na
Voor Foto implantaat tand bij-missen-van 2 of meer tanden tandarts mondzorg hongarije boedapest toptanden
2 missende tanden
Na Foto implantaat tand bij-missen-van 2 of meer tanden tandarts mondzorg hongarije boedapest toptanden
na

implantaat prijs, kosten ervaringen hongarije boedapest toptanden voor foto

Sommige mensen missen van nature een tand. Anderen verliezen een tand. Een tand beschadigen of verliezen is vervelend en soms zelfs angstaanjagend. Het kan een gevolg zijn van een ongeluk, een ziekte of onvoldoende zorg. Maar wees gerust, wij hebben daar een oplossing voor. We nemen de oorzaak heel serieus, want gaat het om één implantaat of zijn er in de nabije toekomst meer implantaten nodig? In sommige gevallen kan het interessanter zijn om voor het implantaten gebit een totaaloplossing te kiezen. Denk aan een all on 4 of all on six gebit.

Ongezien betekent niet onnodig

Iedereen wil een aantrekkelijke en natuurlijk uitziende glimlach. Dat is de reden waarom de meeste mensen een ontbrekende of beschadigde tand onmiddelijk laten herstellen of vervangen. Maar als het om een tand gaat die achter in de mond zit, stellen wij het herstel van de tand vaak uit. Helaas is het zo dat alle tanden van invloed zijn op onze gezondheid, ons uiterlijk en de kwaliteit van ons dagelijks leven.

Gebruik van de natuurlijke tanden

implantaat prijs, kosten ervaringen hongarije boedapest toptanden voor foto

De meest gebruikelijke methode voor het herstellen van een enkele beschadigde tand is een tandkroon. Deze wordt vastgezet op de bestaande, natuurlijke tand. De tandarts bereidt de bestaande tand voor op de kroon door deze af te slepen. Hiervan neemt hij een afdruk en zet een tijdelijke kroon vast op de tand, terwijl de definitieve kroon in het lab wordt gemaakt.

implantaat tand bij missen van 2 of meer tanden tandarts hongarije boedapest toptandenIn tegenstelling tot het ontbreken of beschadigen van één enkele tand, heeft het ontbreken of aanwezigheid van meerdere beschadigde tanden in ons gebit veel grotere gevolgen. Als de ontbrekende of beschadigde tanden naast elkaar zitten, wordt ons vermogen om goed te eten of te spreken behoorlijk aangetast.

Uw kaakbot slinkt

Als u uw missende tand en met name uw missende kies of kiezen niet op tijd vervangt door implantaten loopt u risico dat uw kaakbot gaat slinken. Hoe meer uw kaakbot slinkt hoe moeilijker het wordt om een implantaat te plaatsen. Als uw kaakbot niet dik genoeg is dan heeft u botopbouw (onderkaak) en/of een sinuslift (bovenkaak) nodig.

Met een implantaat slinkt uw kaakbot niet meer. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom u niet te lang moet wachten met implantaten.

Kosten Implantaten

In Nederland en België zijn dergelijke ingrepen zeker niet goedkoop. Bij TopTanden Dental Center heeft u de mogelijkheid tot het plaatsen van A-merk implantaten van hoge kwaliteit tegen veel lagere kosten.

Wanneer heeft u voor het laatst in een knapperige appel gebeten? Vreest u het spreken in het openbaar vanwege een slecht passend kunstgebit? Veroorzaakt uw kunstgebit problemen en ongemak, in plaats van de broodnodige ondersteuning? En hoe vaak lacht u met uw handen voor uw mond om uw slechte gebit te verbergen?

Kunstgebit is vaak niet de juiste oplossing

Vaak wordt voor het ontbreken van alle tanden gelijk gedacht aan een kunstgebit als oplossing. Het feit is dat kunstgebit meer problemen veroorzaakt dan de ontbrekende tanden zelf. Zelfs na vele bezoeken aan de tandarts blijven veel dragers van kunstgebitten pijn en andere ongemakken ondervinden. Gelukkig bestaan er andere oplossingen die een slecht passend kunstgebit kunnen vervangen door vast gebit met natuurlijk uitziende, volledig functionerende tanden.

Beste oplossingen voor als u al uw tanden niet meer heeft

(in volgorde van medisch gezien de beste keuze)

Vast Gebit:

1- All-On-6 of All-On-8 (all on zes of all on acht) vast gebit op 6 of 8 implantaten

2- Indien te weinig kaakbot achterin dan: All-On-4 (all on vier) vast gebit op 4 implantaten volgens de Malo Methode!

Uitneembaar Gebit

3- Klikgebit op Steg op minimaal 4 implantaten of

4- Klikgebit op Bar op minimaal 4 implantaten

Een klikgebit is kunstgebit (materiaal gebit is acryl) op implantaten.

Wij gebruiken A-merk en A-plus merk tandimplantaten:

  • Alpha Bio Implantaten
  • Nobel Biocare Implantaten

Kosten van implantaten:

  • vanaf 390 EUR

Tandartservaringen Dr. Andras Schandl Hongarije Boedapest Tandarts ToptandenDr. Schandl is onze kaakchirug-implantoloog. Hij is altijd diegene die u onderzoekt en ook behandelt. Hij plaatst op jaarbasis meer dan 1100 implantaten! Het is een gegeven dat hoe meer implantaten een implantoloog hoe ervaren hij of zij is.

Door zijn zeer ruime ervaring kan hij de behandeltijd ook flink verkorten en is de slagingskans van zijn ingrepen meer dan 98%. Hij behandelt met succes patiënten die, vanwege de complexiteit van hun gebit, bij andere artsen niet behandeld kunnen worden.

Dr. Schandl vindt het heel belangrijk om zijn patiënten de beste zorg te geven zodat ze na afloop van de behandeling met een brede en perfecte glimlach de kliniek verlaten en heel positief terugdenken aan de hele behandeling.  

Dr. Schandl is een All-On-4 / All-On-6 specialist. En heeft ook veel ervaring met gecompliceerde botopbouw en sinuslift. Zijn kennis is altijd up-to-date en heeft ervaring met de volgende implantaten Nobel Biocare, Alpha Bio, Bio Neotech, Implant Direct, DIO.

Zo weet u zeker dat u in goede handen bent!

Veelgestelde vragen

Wanneer u nog niet eerder een implantaat heeft laten zetten, is de kans groot dat u vragen heeft. De meest gestelde vragen over tand implantaten behandelen we hieronder. Besef wel dat dit algemene informatie is. Voor uw gebit is het mogelijk dat de behandeling eenvoudiger of juist complexer is. Houd daar rekening mee bij het lezen van informatie over bijvoorbeeld de duur van de behandelingen. Tot slot noemen wij ook situaties waarbij het laten plaatsen een implantatengebit soms afgeraden wordt.

Wat zijn de kosten van een implantaat?

Dat implantaten kosten met zich meebrengen mag logisch zijn. Het gaat tenslotte om een zeer hoogwaardig product dat door een kaakchirurg geplaatst moet worden. De implantaat kosten zijn niet eenduidig te noemen. Dit heeft ermee te maken dat bijvoorbeeld de implantaat kies kosten anders kunnen zijn dan van een voortand. De staat van uw kaakbot kan een extra behandeling noodzakelijk maken. Er dient immers genoeg kaakbot aanwezig te zijn voor het vastzetten van een tandimplantaat. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het wordt en hoe duurder de behandeling zal zijn. Wilt u de implantaat kosten laag houden? Maak er dan zo snel mogelijk werk van en neem contact op.

Is er een zorgverzekering vergoeding voor tand implantaat mogelijk?

Voor implantaten vergoeding is er altijd toestemming van de verzekeraar nodig en dient u een aanvullende verzekering te hebben. In extreme gevallen kan het vanuit de basisverzekering vergoed worden, maar meestal is een aanvullende verzekering vereist. Wanneer u dit wilt, neem dan met ons de mogelijkheden door. Wij kunnen op basis van jarenlange ervaring precies vertellen welke verzekeraar en welke verzekering voor u het beste is. Stel u bent afhankelijk van de implantaat vergoeding omdat u de implantaat tand prijs niet kunt betalen. Dan kan het eerst wisselen van zorgverzekeraar verstandig zijn. Neem de opties gerust met ons door. Wij hebben immers dagelijks contact met verzekeraars.

Hoe lang duurt het herstel van een implantaat?

Het herstel van een implantaat kan tussen de 6 weken tot 6 maanden duren. Dit verschil is groot, maar komt doordat iedere behandeling voor een implantaten gebit anders kan zijn. Een implantaat tand plaatsen tussen gezonde tanden of kiezen en in een gezonde kaak waar de tand net uit is zal eenvoudig zijn. Meerdere tand implantaten plaatsen in een kaak waar de tanden al jaren uit zijn, zal lastiger kunnen zijn. Zeker wanneer de kwaliteit van het kaakbot slecht is. Dan kunnen aanvullende operaties nodig zijn. Maar maakt u zich geen zorgen; wij voeren alle complexe tandkundige operaties regelmatig uit.

Zit er verschil tussen implantaten bovenkaak en onderkaak?

In principe is de behandeling hetzelfde maar er zijn wel verschillen die goed zijn om te weten. U weet inmiddels dat de vastgroeitijd tussen de 6 weken en 6 maanden kan duren. Voor een implantaat bovenkaak is deze periode meestal het langst. Deze botstructuur is namelijk anders dan van een onderkaak. De onderkaak heeft een dichtere structuur waardoor deze sneller geneest. Een tijdelijke oplossing kan geplaatst worden, zo hoeft u niet zonder tanden onze kliniek uit. U mag tijdens de vastgroeiperiode de kaken niet zwaar belasten. U heeft misschien gelezen dat de implantaten onderkaak pijnlijk kunnen zijn, dit hangt geheel af van de behandeling. We vertellen daar meer over.

Is het plaatsen van een implantaat pijnlijk?

Een implantaten gebit plaatsen zal altijd onder plaatselijke verdoving gaan. Mocht u een narcose wensen, bespreek dit dan vooraf met ons. Dit kan zijn als u een narcose tandarts zoekt omdat u angst voor de tandarts heeft of niet goed tegen medische ingrepen kunt. Geef het gerust aan. Wij doen er alles aan om het resultaat zo mooi mogelijk te maken en uiteraard de behandeling prettig te laten verlopen. Na ongeveer twee tot vier uur zal de plaatselijke verdoving uitwerken en kunt u pijn voelen. Het nemen van pijnstillers kan hiervoor uitkomst bieden.

Heeft u veel pijn na implantaten?

Nee, de pijn is vergelijkbaar aan andere medische ingrepen van dit niveau. Bij een tand implantaat is er een plaatselijke verdoving. Pijn die u daarna ervaart kan bestreden worden met pijnstillers. Na de behandeling kan een zwelling nog twee dagen aanhouden voor deze afneemt. Het kan wel zijn dat uw wang nog wat langer dan deze twee dagen dik blijft. De dagen en weken na de behandeling zult u merken dat dit minder wordt. Neemt de pijn of zwelling toe? Of ervaart u andere klachten? Neem dan altijd contact op.

Hoe lang duurt het plaatsen van 1 implantaat?

Een implantaat plaatsen is voor ons een routine behandeling. Dit is een van de voordelen die voor een implantaat Hongarije kiezen heeft. Onze tandartsenkliniek houdt zich niet bezig met controles of gaatjes; wij specialiseren ons in implantaten. Hierdoor zijn dit juist voor ons de routine behandelingen geworden. Doordat we weinig patiënten op één dag inplannen, is er tijd voor uitloop. De behandeling zal gemiddeld een uur duren. Komen er bij de behandeling factoren aan het licht die van invloed zijn op het tand implantaat plaatsen? Dan kunnen deze vaak tijdens dezelfde behandeling opgelost worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van implantaten?

De voordelen van implantaten mogen duidelijk zijn. U kunt weer normaal praten, lachen, en eten. U hoeft geen schaamte te hebben wanneer iemand naar uw tanden of gebit kijkt. En uw kaakbot slinkt niet doordat er tanden of kiezen ontbreken. Wat zijn nadelen implantaat? De behandeling duurt vrij lang en de heling van de kaak duurt lang. Een ander nadeel is dat soms omliggende tanden ook vervangen moeten worden. Dit is ook een reden om naar een specialistische kliniek zoals die van ons te gaan. Wij doen niets anders dan dit type behandelingen.

Hoe lang gaat een implantaat mee?

Een implantaat kan wel 10 jaar meegaan. Dit is mede afhankelijk van of u rookt of drinkt. Bij de behandeling is er veel aandacht voor nazorg. Wij willen dat u zo lang mogelijk geniet van uw implantaat tand of volledige nieuwe gebit. Advies en tips geven wij daarom graag. Wij weten immers dat dit het verschil kan maken.

Welke nazorg implantaten?

Een goede mondverzorging is voor iedereen belangrijk. Heeft u één implantaat of meerdere laten zetten? Dan is dit nog belangrijker. De behandeling laat de eerste dagen een open wond achter, zorg dat deze schoon blijft. Het belasten van de implantaten mag pas wanneer deze vastgegroeid zijn, eet dus geen hard voedsel! Informatie over nazorg zal voor en na de behandeling ook met u gedeeld worden.

Kan ik eten na plaatsen implantaat?

Direct eten na het plaatsen implantaat wordt afgeraden. Wacht daar in ieder geval enkele uren na de behandeling mee. Daarna is het raadzaam om geen warm eten te eten of warme dranken te drinken. De weken en maanden na de behandeling wordt het aangeraden alleen maar zacht voedsel te eten. Roken wordt afgeraden: dit tast namelijk het tandvlees aan. Belast de kaak pas wanneer de implantaat tand goed vastgegroeid is.

Word ik in het Nederlands te woord gestaan?

De redenen om voor implantaten Hongarije te kiezen zijn talrijk. De lagere prijs en de specialisatie zijn er twee van. De wachttijden zijn bovendien kort waardoor u snel terecht kunt. Waar u nog over kunt twijfelen is de taal. Want wordt u wel in het Nederlands behandeld door de arts? De gesprekken met onze medewerkers zijn in het Nederlands. Recent is er ook een Duits sprekende medewerker in ons team gekomen. De arts spreekt Engels. Indien u dit lastig vindt, kunnen we kijken of een vertaler aanwezig kan zijn.

Wanneer kunnen implantaten slecht voor gezondheid zijn?

Er zijn een aantal gevallen wanneer het nemen van implantaten een groter risico voor de gezondheid heeft en zelfs afgeraden kan worden. Dit heeft met name te maken met de kans op infecties en de snelheid van genezen. Is een van deze onderstaande situaties op u van toepassing? Geef dit dan aan bij de intake. Er kan dan extra zorg voor uw behandeling nodig zijn.

Rokers

Mensen die roken hebben een drie keer grotere kans dat het implantaat niet of niet goed vastgroeit. Bent u van plan te stoppen met roken? Dan kan het laten zetten van een implantaten gebit de motiverende reden zijn. Ook na het plaatsen van de implantaten blijven rokers een groter risico op complicaties houden. De kans op tandvleesontsteking en botafbraak is 2-4 keer groter dan bij niet-rokers.

Diabetes type 2

Heeft u diabetes type 2? Dan is er een grotere kans op een trage genezing en op een infectie. De complicaties schatten wij kleiner in dan bij rokers, maar het kan zijn dat de tandprothese pas later op uw implantaat geplaatst kan worden. Geef uw medische conditie goed aan ons door, dan kan de arts u gericht informeren.

Meer informatie over TopTanden

Wij hopen dat u na het lezen van deze informatie de stap zet naar een mooi gebit. Waarom hopen wij dit? We hebben al zeer veel mensen blij gemaakt met een tandprothese. Bekijk verhalen en reviews daarvan op Facebook. Wij hopen dat u een goed gevoel bij TopTanden heeft en zetten graag de volgende stap. Doe de intake online en wij nemen snel contact met u op. Ga nu naar de online intake. Door de stappen in de intake te doorlopen zijn uw gegevens bij ons compleet. Wij kunnen daardoor in het opvolgende vrijblijvende consult ook direct uw kosten implantaten noemen.

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u