Implantaat tand

Als u één, meerdere of zelfs al uw tanden mist en weer ongehinderd wil kunnen praten, lachen en eten, dan zijn tandimplantaten dé beste oplossing voor u!

Wat is een implantaat?

implantaat-kroon-of-implantaat-zirkonium-kroon-prijs-kosten-ervaringen-Hongarije-Boedapest-TopTanden-goedkoopEen implantaat is een kunstwortel die door de implantoloog of de kaakchirurg in de boven- en/of de onderkaak wordt geplaatst. Een implantaat vervangt permanent de natuurlijke wortel van een tand of een kies.

Tandheelkundige implantaten zien eruit als een schroefje en zijn gemaakt van titanium of zirkonium. Allebei een lichaamsvriendelijk materiaal waar kaakbot aan hecht. Na een paar maanden helingsfase (osseointegratie) kan op een implantaat een kroon of een brug worden geplaatst.

Een implantaat is over het algemeen de beste optie om een missende tand of een kies te vervangen. Tijdens een persoonlijk consult zal onze kaakchirurg-implantoloog beoordelen of een tandimplantaat voor u de beste keuze is. Dit is afhankelijk van meerdere belangrijke factoren.

*)Term Osseointegratie: osseointegratie is het proces waarbij het tandheelkundige implantaat ingroeit in het bot

Voor en na implantaat

implantaat prijs, kosten ervaringen hongarije boedapest toptanden voor foto
1 missende tand
implantaat prijs, kosten ervaringen hongarije boedapest toptanden voor foto
na
Voor Foto implantaat tand bij-missen-van 2 of meer tanden tandarts mondzorg hongarije boedapest toptanden
2 missende tanden
Na Foto implantaat tand bij-missen-van 2 of meer tanden tandarts mondzorg hongarije boedapest toptanden
na

implantaat prijs, kosten ervaringen hongarije boedapest toptanden voor foto

Sommige mensen missen van nature een tand. Anderen verliezen een tand. Een tand beschadigen of verliezen is vervelend en soms zelfs angstaanjagend. Het kan een gevolg zijn van een ongeluk, een ziekte of onvoldoende zorg. Maar wees gerust, wij hebben daar een oplossing voor.

Ongezien betekent niet onnodig

Iedereen wil een aantrekkelijke en natuurlijk uitziende glimlach. Dat is de reden waarom de meeste mensen een ontbrekende of beschadigde tand onmiddelijk laten herstellen of vervangen. Maar als het om een tand gaat die achter in de mond zit, stellen wij het herstel van de tand vaak uit. Helaas is het zo dat alle tanden van invloed zijn op onze gezondheid, ons uiterlijk en de kwaliteit van ons dagelijks leven.

Gebruik van de natuurlijke tanden

implantaat prijs, kosten ervaringen hongarije boedapest toptanden voor foto

De meest gebruikelijke methode voor het herstellen van een enkele beschadigde tand is een tandkroon. Deze wordt vastgezet op de bestaande, natuurlijke tand. De tandarts bereidt de bestaande tand voor op de kroon door deze af te slepen. Hiervan neemt hij een afdruk en zet een tijdelijke kroon vast op de tand, terwijl de definitieve kroon in het lab wordt gemaakt.

implantaat tand bij missen van 2 of meer tanden tandarts hongarije boedapest toptandenIn tegenstelling tot het ontbreken of beschadigen van één enkele tand, heeft het ontbreken of aanwezigheid van meerdere beschadigde tanden in ons gebit veel grotere gevolgen. Als de ontbrekende of beschadigde tanden naast elkaar zitten, wordt ons vermogen om goed te eten of te spreken behoorlijk aangetast.

Uw kaakbot slinkt

Als u uw missende tand en met name uw missende kies of kiezen niet op tijd vervangt door implantaten loopt u risico dat uw kaakbot gaat slinken. Hoe meer uw kaakbot slinkt hoe moeilijker het wordt om een implantaat te plaatsen. Als uw kaakbot niet dik genoeg is dan heeft u botopbouw (onderkaak) en/of een sinuslift (bovenkaak) nodig.

Met een implantaat slinkt uw kaakbot niet meer. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom u niet te lang moet wachten met implantaten.

Kosten Implantaten

In Nederland en België zijn dergelijke ingrepen zeker niet goedkoop. Bij TopTanden Dental Center heeft u de mogelijkheid tot het plaatsen van A-merk implantaten van hoge kwaliteit tegen veel lagere kosten.

Wanneer heeft u voor het laatst in een knapperige appel gebeten? Vreest u het spreken in het openbaar vanwege een slecht passend kunstgebit? Veroorzaakt uw kunstgebit problemen en ongemak, in plaats van de broodnodige ondersteuning? En hoe vaak lacht u met uw handen voor uw mond om uw slechte gebit te verbergen?

Kunstgebit is vaak niet de juiste oplossing

Vaak wordt voor het ontbreken van alle tanden gelijk gedacht aan een kunstgebit als oplossing. Het feit is dat kunstgebit meer problemen veroorzaakt dan de ontbrekende tanden zelf. Zelfs na vele bezoeken aan de tandarts blijven veel dragers van kunstgebitten pijn en andere ongemakken ondervinden. Gelukkig bestaan er andere oplossingen die een slecht passend kunstgebit kunnen vervangen door vast gebit met natuurlijk uitziende, volledig functionerende tanden.

Beste oplossingen voor als u al uw tanden niet meer heeft

(in volgorde van medisch gezien de beste keuze)

Vast Gebit:

1- All-On-6 of All-On-8 (all on zes of all on acht) vast gebit op 6 of 8 implantaten

2- Indien te weinig kaakbot achterin dan: All-On-4 (all on vier) vast gebit op 4 implantaten volgens de Malo Methode!

Uitneembaar Gebit

3- Klikgebit op Steg op minimaal 4 implantaten of

4- Klikgebit op Bar op minimaal 4 implantaten

Een klikgebit is kunstgebit (materiaal gebit is acryl) op implantaten.

Wij gebruiken A-merk en A-plus merk tandimplantaten:

  • Alpha Bio Implantaten
  • Nobel Biocare Implantaten

Kosten van implantaten:

  • vanaf 390 EUR

Tandartservaringen Dr. Andras Schandl Hongarije Boedapest Tandarts ToptandenDr. Schandl is onze kaakchirug-implantoloog. Hij is altijd diegene die u onderzoekt en ook behandelt. Hij plaatst op jaarbasis meer dan 1100 implantaten! Het is een gegeven dat hoe meer implantaten een implantoloog hoe ervaren hij of zij is.

Door zijn zeer ruime ervaring kan hij de behandeltijd ook flink verkorten en is de slagingskans van zijn ingrepen meer dan 98%. Hij behandelt met succes patiënten die, vanwege de complexiteit van hun gebit, bij andere artsen niet behandeld kunnen worden.

Dr. Schandl vindt het heel belangrijk om zijn patiënten de beste zorg te geven zodat ze na afloop van de behandeling met een brede en perfecte glimlach de kliniek verlaten en heel positief terugdenken aan de hele behandeling.  

Dr. Schandl is een All-On-4 / All-On-6 specialist. En heeft ook veel ervaring met gecompliceerde botopbouw en sinuslift. Zijn kennis is altijd up-to-date en heeft ervaring met de volgende implantaten Nobel Biocare, Alpha Bio, Bio Neotech, Implant Direct, DIO.

Zo weet u zeker dat u in goede handen bent!

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u