Implantaat bovenkaak

Bent u op zoek naar een betrouwbare en duurzame manier om een tand in uw bovenkaak te vervangen? Dan is het kiezen voor een implantaat bovenkaak van TopTanden wellicht uw beste optie. 

Een implantaat in de bovenkaak is een sterke en duurzame tandvervangende optie. Een implantaat is stevig verankerd in het kaakbot en vormt een stabiele basis voor de bevestiging van een kroon, brug of prothese, in tegenstelling tot andere oplossingen zoals een uitneembaar kunstgebit. Dit maakt een implantaat in de bovenkaak een duurzame oplossing voor de lange termijn.

Ontdek de voordelen van een implantaat in de bovenkaak

In tegenstelling tot een driedelige brug op bestaande tanden, is een bovenkaakimplantaat een betere optie. Een driedelige brug die rust op andere tanden is een optie als u een tand in uw bovenkaak mist. 

Een implantaat in de bovenkaak is vaak een veel betere keuze; het slijpen van andere tanden om plaats te maken voor een brug kan namelijk leiden tot structurele schade aan gezonde tanden en kiezen. Een implantaat in de bovenkaak vervangt de ontbrekende tand of kies zonder de aangrenzende tanden of kiezen aan te tasten en is een sterker en gezonder alternatief.

Het beschermt de aangrenzende tanden

Het feit dat uw aangrenzende tanden niet geslepen hoeven te worden is een belangrijk voordeel van een bovenkaakimplantaat ten opzichte van een brug. Dit betekent dat de structuur en sterkte van uw natuurlijke tanden en kiezen worden behouden. Het eindresultaat is een gebit dat gezonder en sterker is, en beter bestand tegen toekomstige slijtage en schade.

Uw eigen gezonde tanden blijven intact

Een bovenkaakimplantaat wordt geplaatst met behulp van een titaniumschroef die in het kaakbot wordt aangebracht. Deze schroef dient als kunstwortel voor de nieuwe tand. De omliggende gezonde tanden worden niet aangetast door het implantaat, omdat de schroef rechtstreeks in het kaakbot wordt geplaatst. De structuur en gezondheid van uw gebit blijven dus behouden als u kiest voor een implantaat onderkaak of bovenkaak.

Implantaten plaatsen in de bovenkaak voor het uiterlijk

Een bovenkaakimplantaat biedt naast gezondheidsvoordelen natuurlijk ook esthetische voordelen. Een implantaat sluit naadloos aan op uw gebit, omdat het aanvoelt en eruitziet als een natuurlijke tand. Bovendien verbetert een implantaat de verdeling van de bijtkracht over het kaakbot, waardoor de structurele integriteit van het kaakbot behouden blijft en verder botverlies wordt voorkomen. Hierdoor blijft uw gezichtsstructuur behouden.

Meer gemak en comfort

Als u een implantaat in de bovenkaak vergelijkt met andere vormen van gebitsrenovatie, bieden de implantaten in de bovenkaak meer comfort en gemak. Het implantaat voelt aan als uw eigen tand, doordat het stevig is verankerd in het kaakbot waardoor bijten en kauwen natuurlijk aanvoelt. Bovendien is het dagelijks onderhoud gemakkelijker en handiger omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het bijwerken van een brug of het verzorgen van een uitneembare prothese.

Een implantaat bovenkaak voor betere mondhygiëne

Het is gemakkelijker om goede mondhygiëne te handhaven als u een implantaat bovenkaak heeft. U kunt gemakkelijk flossen en poetsen rond het implantaat omdat het net als een natuurlijke tand wordt geplaatst. In vergelijking met een brug, die vaak moeilijker te reinigen is, vermindert dit het risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen.

Wilt u meer weten over onze werkwijze of bent u benieuwd naar andere vormen van gebitsrenovatie? Neem dan gerust contact met ons op!

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u