Implantaat onderkaak

Als u een duurzame manier zoekt om tanden te vervangen, is een implantaat onderkaak een goede optie. Het is een eenvoudige, efficiënte procedure die u van een glimlach voorziet die er natuurlijk uitziet en uw algemene mondgezondheid verbetert. 

Omdat het implantaat vastzit aan het kaakbot en niet los kan raken, biedt het meer stabiliteit en comfort dan alternatieven zoals bruggen of een kunstgebit. Als het gebit goed wordt onderhouden, kan een implantaat voor de onderkaak een leven lang meegaan.

Waarom kiezen voor implantaten voor de onderkaak?

Als u een of meer tanden of kiezen in uw onderkaak mist, kan dat zowel uw kauwvermogen als het uiterlijk van uw gebit aanzienlijk beïnvloeden. Een implantaat plaatsen in de onderkaak is daar een oplossing voor. Maar waarom zou u een implantaat kiezen en niet voor iets anders, zoals een brug? Wij leggen het u graag uit.

Onderkaak implantaten zijn duurzaam

Als u voor een implantaat onderkaak kiest, gaat deze een leven lang mee bij goede mondverzorging en regelmatig tandheelkundig onderzoek. In tegenstelling tot bruggen, die na ongeveer 10 jaar vervangen moeten worden, kunt u een leven lang genieten van de voordelen van een onderkaakimplantaat.

Onderkaakimplantaten functioneren eigenlijk net als een natuurlijke tandwortel omdat ze in het bot worden geplaatst. Door het implantaat in het kaakbot vast te schroeven wordt er een stevige verankering gevormd. Het is net zo stevig als de wortels van uw natuurlijke tanden als het eenmaal vastzit.

Implantaat onderkaak vervangt zowel de wortel als de tand

Een implantaat in de onderkaak vervangt ook de tandwortel, wat een bijkomend voordeel is. Bij een brug wordt alleen de tand vervangen; de tandwortel niet. Het voordeel van een tandimplantaat is dat het voorkomt dat het kaakbot rond de getrokken wortel samentrekt. De structuur van uw kaak blijft behouden en het uiterlijk van uw gezicht wordt niet aangetast. Het kaakbot is nog steeds sterk genoeg om de krachten van het kauwen te weerstaan.

Een implantaat in de onderkaak ziet er natuurlijk uit

Niemand merkt dat het niet uw eigen tanden zijn als u een implantaat in uw onderkaak laat plaatsen. Zeker als u kiest voor zirkoniumkronen, die vrijwel onzichtbaar zijn en er net zo uitzien als natuurlijke tanden, verandert er niks aan uw uiterlijk. De implantaten worden op maat gemaakt en perfect in uw gebit geplaatst. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een implantaat dat erg opvalt of niet bij uw tanden past.

Een aantrekkelijke en duurzame vorm van gebitsrenovatie

Vergeleken met andere vormen van gebitsrenovatie, zoals een driedelige brug op bestaande tanden, heeft een implantaat onderkaak veel voordelen. Met een implantaat kiest u voor een duurzame en aantrekkelijke oplossing met behoud van uw eigen gezonde tanden en kiezen. 

Bovendien zorgt een onderkaakimplantaat voor betere mondhygiëne, meer comfort en een vervangende tand die er natuurlijk uitziet en natuurlijk aanvoelt. Als u dus een betrouwbare en efficiënte manier zoekt om een ontbrekende tand of kies in uw onder- of bovenkaak te vervangen, is het plaatsen van een implantaat bovenkaak of onderkaak een geschikte optie.

Onderkaakimplantaten zijn betaalbaar

Het plaatsen van een implantaat onderkaak is een betaalbare lange termijn oplossing. Hoewel ze aanvankelijk misschien meer kosten dan bijvoorbeeld een brug, bespaart u uiteindelijk geld doordat de implantaten niet vervangen hoeven te worden. Ze kunnen een leven lang meegaan bij goede mondverzorging en routinecontroles. Een brug daarentegen is na ongeveer 10 jaar aan vervanging toe.

Bent u geïnteresseerd in implantaten voor de onderkaak? Maak dan vandaag nog een afspraak met een van de deskundige tandartsen van TopTanden voor meer informatie!

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u