Klikgebit

Wat is een Klikgebit?

Een klikgebit, of klikprothese, is een uitneembaar kunstgebit dat u vastklikt op implantaten (kunstwortels) in de boven- of onderkaak. Het klikgebit is een goede optie wanneer u op zoek bent naar een solide, beter vastzittende optie. Bij TopTanden.nl adviseren wij voor zowel de onderkaak als voor de bovenkaak een klikgebit op minimaal 4 implantaten. In de afbeelding ziet u dat het klikgebit vastgeklikt is aan de steg (bar). Nadat de implantaten in het kaakbot zijn geschroefd, wordt een steg-verbinding gemaakt tussen deze implantaten. Deze oplossing is bedoeld voor mensen die meer zekerheid zoeken in hun kunstgebit. Of voor mensen die geen goed gebit meer hebben en een goede gebitsprothese willen.

klikgebit klikprothese kosten prijs bovenkaak
Klikgebit / klikprothese op steg op 4 implantaten

Voor wie is een klikgebit geschikt?

 • Een klikgebit is geschikt voor patiënten die óf geen kunstgebit willen dragen óf totaal niet tevreden zijn over een kunstgebit, maar ook...
 • Voor patiënten bij wie de meeste tanden weg zijn en de overgebleven tanden in een slechte staat zijn,
 • Voor patiënten die alle tanden in de boven of de onderkaak missen,
 • Voor patiënten die het risico lopen hun tanden te verliezen als gevolg van tandvleesaandoeningen
 • Geen budget hebben voor een vast gebit op implantaten (All On 4 / All on 6)

Vrijwel iedereen kan een klikgebit als alternatief voor een kunstgebit nemen. Het voordeel dat de implantaten geven, is dat de gezichtsvorm door minder slinken van botweefsel beter behouden blijft. Wanneer u al langer een kunstgebit draagt, merkt u dat het kunstgebit steeds slechter hierdoor past. Een klikgebit prothese lost dit probleem op.

Klikprothese kosten

Wij zijn onze prijslijst aan het updaten. Wilt u deze al per e-mail ontvangen? Schrijft u hieronder in en wij mailen u onze actuele prijslijst en tarieven.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik woon in*


Klikgebit

Een klikgebit is de moderne en comfortabele oplossing voor een kunstgebit dat perfect past en functioneert met optimale stabiliteit. Dit innovatieve gebit wordt bevestigd op implantaten in de kaak, waardoor het stevig op zijn plaats blijft, maar ook eenvoudig door uzelf uitgenomen kan worden voor reiniging. 

Het biedt de perfecte balans tussen een vast gevoel en de flexibiliteit voor eenvoudig onderhoud, wat de verschillende soorten klikgebit een uitstekende keuze maakt voor diegenen die zoeken naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk alternatief voor het traditionele kunstgebit. 

Ontdek de transformatieve impact van een klikgebit en ervaar het verschil in comfort en functionaliteit.

Een duurzame gebitsrenovatie

Een klikgebit is een kwalitatieve en duurzame gebitsrenovatie. Bij TopTanden.nl adviseren wij voor zowel de onderkaak als een klikgebit bovenkaak op minimaal 4 implantaten. In de afbeelding ziet u dat het klikgebit vastgeklikt is aan de steg (bar). Nadat de implantaten in het kaakbot zijn geschroefd, wordt een steg-verbinding gemaakt tussen deze implantaten.

Deze oplossing is bedoeld voor mensen die meer zekerheid zoeken in hun kunstgebit. Of voor mensen die geen goed gebit meer hebben en een goede gebitsprothese willen.

Wat kost een klikgebit?

Op de vraag ‘Wat kost een klikgebit?’, is het antwoord dat een klikgebit prijs afhankelijk is van een aantal verschillende mogelijkheden. Er zijn namelijk verschillende soorten klikgebit. Zo kunt u te maken hebben met alleen een bovenkaak klikgebit, een klikgebit onderkaak of een combinatie van beide. 

Een andere factor voor de kosten van een klikgebit is bijvoorbeeld het aantal gebruikte implantaten. Wij adviseren een minimum van 4.

De kosten klikgebit zijn dus per situatie verschillend. Voor een prijsindicatie vragen we u contact met ons op te nemen.  

Wanneer is een klikgebit een goede optie?

Met een klikgebit vervangt u beschadigde tanden en het zorgt voor een comfortabele en functionele mondhygiëne. Deze optie komt met verschillende voordelen en is een uitstekende keuze voor veel patiënten die op zoek zijn naar een alternatief voor het traditionele kunstgebit. Wanneer is een klikgebit een optie voor u?

 • Bij onvrede over het huidige kunstgebit: voor mensen die momenteel een kunstgebit dragen en hier ontevreden over zijn, biedt een klikgebit een meer stabiele en comfortabele oplossing.
 • Bij missende tanden: individuen die de meerderheid van hun tanden missen en de overblijvende tanden in slechte staat verkeren, kunnen enorm profiteren van de voordelen van een klikgebit in de bovenkaak of onderkaak.
 • Bij risico op tandverlies: mensen die een hoger risico lopen op tandverlies vanwege tandvleesaandoeningen zullen merken dat een klikgebit een waardevolle optie is.
 • Bij budgetoverwegingen: voor degenen die geen uitgebreid budget hebben voor een vast gebit op implantaten (All On 4 / All on 6), is een klikgebit kosten efficiënter.

Waarom kiezen voor een klikgebit?

Een klikgebit biedt diverse voordelen die het dagelijks leven van de drager aanzienlijk kunnen verbeteren. Hieronder wordt elk voordeel uitgebreid beschreven in een eigen alinea.

Doordat het stevig vastzit in uw mond biedt het comfort

Een klikgebit is de moderne en comfortabele oplossing voor een kunstgebit dat perfect past en functioneert met optimale stabiliteit. Dit innovatieve gebit wordt bevestigd op implantaten in de kaak, waardoor het stevig op zijn plaats blijft, maar ook eenvoudig door uzelf uitgenomen kan worden voor reiniging. 

Dit zorgt naast een betere hygiëne, ook voor een vertrouwensboost bij dagelijkse activiteiten zoals eten, praten en lachen. De drager hoeft zich geen zorgen te maken over het verschuiven of loskomen van het gebit, wat vaak een probleem is bij traditionele kunstgebitten.

U krijgt een betere smaakbeleving

Een klikgebit bedekt minder van het gehemelte in vergelijking met traditionele kunstgebitten. Dit ontwerp kan een positieve invloed hebben op de smaakbeleving. Doordat het gehemelte grotendeels onbedekt blijft, kunnen smaakpapillen effectiever functioneren, waardoor de drager beter kan genieten van de smaken van voedsel.

Het behoud de botstructuur

Het gebruik van implantaten bij een klikgebit helpt bij het behouden van de botstructuur van de kaak. Dit is belangrijk omdat na tandverlies de kaakbot kan beginnen te slinken, wat kan leiden tot een veranderde gezichtsvorm. De implantaten stimuleren het kaakbot, waardoor de natuurlijke structuur van het gezicht behouden blijft.

Gemakkelijk te onderhouden

Een klikgebit is eenvoudig te verwijderen voor reiniging, wat zorgt voor een betere mondhygiëne. Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van vaste protheses, omdat het de drager in staat stelt het gebit grondig en regelmatig te reinigen, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid van de mond.

Gemakkelijk aan te passen

Veel gebruikers ervaren dat het aanpassingsproces aan een klikgebit sneller en comfortabeler verloopt dan bij traditionele kunstgebitten. Dit komt door de stevigheid en het natuurlijke gevoel dat het klikgebit biedt, waardoor gebruikers zich sneller kunnen aanpassen aan hun nieuwe gebit.

Het klikgebit is gezonder

Dankzij de stabiliteit van een klikgebit kunnen dragers genieten van een breder scala aan voedsel. Dit is vooral belangrijk voor de algehele gezondheid en het welzijn, aangezien het de drager in staat stelt om een gevarieerd en voedzaam dieet te behouden, wat met traditionele kunstgebitten vaak moeilijk is.

Een gebit dat er goed uitziet

Niet onbelangrijk: een klikgebit biedt esthetische voordelen. Een van de voordelen van een klikgebit is dat het helpt bij het behoud van de gezichtsstructuur door het verminderen van het slinken van botweefsel. Iets wat vaak voorkomt bij het langdurig dragen van een traditioneel kunstgebit.

Het heeft dus een natuurlijke uitstraling die kan bijdragen aan een verbeterd zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. 

Samengevat, het kiezen voor een klikgebit kan leiden tot een grote verbetering in zowel de functionele als esthetische aspecten van uw dagelijks leven. 

Naast de vele voordelen heeft óók een klikgebit nadelen

Hoewel een klikgebit veel voordelen biedt, zijn er ook klikgebit nadelen waarmee rekening gehouden moet worden bij het overwegen van deze gebit oplossing. Het is belangrijk om deze nadelen te begrijpen om een weloverwogen beslissing te kunnen maken.

Nadelen klikgebit:

 • Kosten:  aanschaf en implantatie van een klikgebit kan relatief duur zijn. Met Toptanden zijn behandelingen die in Nederland zeer prijzig zijn echter stukken goedkoper.
 • Chirurgische Ingreep: het plaatsen van implantaten vereist een chirurgische procedure met bijbehorende risico's en hersteltijd.
 • Onderhoud: regelmatig professioneel onderhoud is nodig om de levensduur te verlengen, ondanks eenvoudig dagelijks onderhoud.
 • Aanpassingsperiode: het wennen aan een klikgebit kan tijd vergen, met mogelijk aanvankelijke ongemakken of gevoeligheid.
 • De levensduur is niet onbeperkt: klikgebitten zijn duurzaam, maar hebben geen onbeperkte levensduur en moeten na ongeveer 5 - 7 jaar vervangen worden.
 • Mogelijke aanpassingen: na verloop van tijd kunnen aanpassingen nodig zijn voor comfort en goede pasvorm.

Deze klikgebit nadelen zijn belangrijke overwegingen bij het beslissen of een klikgebit de juiste keuze voor u is. Het is essentieel om zowel de voordelen als de nadelen zorgvuldig tegen elkaar af te wegen. 

Ervaar ‘klikgebit in een dag’ nu zelf!

Bij onze kliniek kunt u een snelle en effectieve gebitsvernieuwing ervaren met onze unieke 'Klikgebit in een Dag'-service. Deze service is speciaal ontworpen om uw glimlach in slechts één dag te transformeren, met een behandeling die volledig is afgestemd op uw individuele behoeften. Of u nu te maken heeft met geslonken kaken of onvoldoende botweefsel, wij bieden gepersonaliseerde oplossingen, inclusief geavanceerde technieken voor complexere gebitsrenovaties. 

Ons deskundig team is bekwaam om eventuele complicaties te behandelen. In de tussentijd voorzien we u van een tijdelijk gebit tijdens uw herstelperiode. Uiteindelijk ontvangt u uw op maat gemaakte, definitieve gebit.

Neem nu contact met ons op over bijvoorbeeld de klikgebit kosten, klikgebit nadelen of wanneer u bijvoorbeeld klikgebit foto’s wil zien en ontdek onze snelle en kwalitatieve service!

FAQ: Is een klikgebit enige alternatief voor een kunstgebit?

Nee, het is niet de enige optie als iemand geen loszittend kunstgebit wil. Er zijn betere alternatieven in de vorm van een vast gebit. Bijvoorbeeld het All On 6 vast gebit op 6 implantaten of een All On 4 vast gebit op 4 implantaten.

FAQ: Klikgebit is toch ook een vast gebit?

all on 6 vast gebit zirkonium 6 tandimplantaten
All-On-6 vast gebit bovenkaak

Nee, het is geen vast gebit zoals bij een All-On-4 of een All-On-6.  Bij de All-On-methode wordt het gebit vastgezet door de implantoloog. Het gebit zit dan muurvast.

Bij een klikgebit (de naam zegt het al) wordt het gebit door de patiënt zelf vastgeklikt en dagelijks eraf gehaald om schoon te maken. Een klikgebit is dus een kunstgebit welke niet meer los zit door het kliksysteem.

 

 

 

FAQ: Kan ik een klikgebit krijgen van ander materiaal dan acryl (plastic)?

verschil all-on-6 vast gebit op 6 implantaten en klikgebit-klikprothese op steg op 4 implantaten
Het verschil tussen een All-On-6 en klikgebit is hier goed te zien. De patiënt wilde af van zijn klikgebit en koos een vast gebit voor bovenkaak.

Helaas is dit niet mogelijk. Het materiaal acryl (waar kunstgebit ook van wordt gemaakt) is uw enige optie. Wilt u juist meer het gevoel hebben dat u terug uw eigen tanden heeft en dat het gebit zo natuurlijk mogelijk aanvoelt dan is de beste optie een All-On-6 vast gebit van zirkonium kronen of metaal-porselein kronen. (zie foto hiernaast voor het verschil)

FAQ: Op hoeveel implantaten beste een klikgebit? 

Een klikgebit kan voor de onderkaak op 2 tot 6 implantaten en voor de bovenkaak op 4 tot 6 implantaten. Bij TopTanden adviseren wij op minimaal 4 implantaten en dan het liefst een Steg-constructie en geen drukknoppen. Voor de stabiliteit en de comfort zijn 2 of 3 implantaten die de hele gebit moeten dragen niet aan te raden. Zeker niet voor een klikgebit bovenkaak.

FAQ: Hoe lang gaat het gebit mee?

Bij goede mondhygiëne en regelmatige controles kunnen de implantaten levenslang meegaan. Het gebit zelf dient u om de +/- 5/7 jaar te vervangen. Daarom is het belangrijk om te weten dat een klikgebit weliswaar minder kost maar op de lange termijn is bijvoorbeeld een All-On-6 een veel betere investering. Niet alleen financieel maar ook qua duurzaamheid, comfort en esthetiek.

 

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u