Klikgebit

Wat is een Klikgebit?

Een klikgebit is een kunstgebit dat vastgeklikt wordt aan de steg (bar). Nadat de implantaten in het kaakbot zijn geschroefd, wordt een steg verbinding gemaakt tussen deze implantaten (zie foto). Wij adviseren voor zowel de onderkaak als voor de bovenkaak een klikgebit op minimaal 4 implantaten.   Een klikgebit is een beter alternatief voor een loszittend kunstgebit. Een klikgebit is bedoeld voor mensen die een betere vervanging zoeken/nodig hebben voor hun kunstgebit. Of mensen die geen goed gebit meer hebben en een goede gebitsprothese willen hebben.

klikgebit klikprothese kosten prijs bovenkaak
Klikgebit / klikprothese op steg op 4 implantaten

Voor wie is een klikgebit geschikt?

  • Een klikgebit is geschikt voor patiënten die óf geen kunstgebit willen dragen óf totaal niet tevreden zijn over een kunstgebit, maar ook...
  • Voor patiënten bij wie de meeste tanden weg zijn en de overgebleven tanden in een slechte staat zijn,
  • Voor patiënten die alle tanden in de boven of de onderkaak missen,
  • Voor patiënten die het risico lopen hun tanden te verliezen als gevolg van tandvleesaandoeningen
  • Geen budget hebben voor een vast gebit op implantaten (All-On-4 / All-On-6)

Klikprothese kosten

Wij zijn onze prijslijst aan het updaten. Wilt u deze al per e-mail ontvangen? Schrijft u hieronder in en wij mailen u onze actuele prijslijst en tarieven.


FAQ: Is een klikgebit enige alternatief voor een kunstgebit?

Nee, een klikgebit is niet de enige optie als iemand geen loszittend kunstgebit wil. Er zijn betere alternatieven in de vorm van een vast gebit. Bijvoorbeeld de All-On-6 vast gebit op 6 implantaten of een All-On-4 vast gebit op 4 implantaten.

FAQ: Klikgebit is toch ook een vast gebit?

all on 6 vast gebit zirkonium 6 tandimplantaten
All-On-6 vast gebit bovenkaak

Nee, een klikgebit is geen vast gebit zoals bij een All-On-4 of een All-On-6.  Bij de All-On-methode wordt het gebit vastgezet door de implantoloog. Het gebit zit dan muurvast.

Bij een klikgebit (de naam zegt het al) wordt het gebit door de patiënt zelf vastgeklikt en dagelijks eraf gehaald om schoon te maken. Klikgebit is dus een kunstgebit welke niet meer los zit door het kliksysteem.

 

 

 

FAQ: Kan ik een klikgebit krijgen van ander materiaal dan acryl (plastic)?

verschil all-on-6 vast gebit op 6 implantaten en klikgebit-klikprothese op steg op 4 implantaten
Het verschil tussen een All-On-6 en klikgebit is hier goed te zien. De patiënt wou af van zijn klikgebit en koos een vast gebit voor bovenkaak.

Helaas is dit niet mogelijk. Het materiaal acryl (waar kunstgebit ook van wordt gemaakt) is uw enige optie. Wilt u juist meer het gevoel hebben dat u terug uw eigen tanden heeft en dat het gebit zo natuurlijk mogelijk aanvoelt dan is de beste optie een All-On-6 vast gebit van zirkonium kronen of metaal-porselein kronen. (zie foto hiernaast voor het verschil)

FAQ: Op hoeveel implantaten beste een klikgebit? 

Een klikgebit kan voor de onderkaak op 2 tot 6 implantaten en voor de bovenkaak op 4 tot 6 implantaten. Bij Toptanden adviseren wij op minimaal 4 implantaten en dan het liefst een Steg-constructie en geen drukknoppen. Voor de stabiliteit en de comfort zijn 2 of 3 implantaten die de hele gebit moeten dragen niet aan te raden. Zeker niet voor de bovenkaak.

FAQ: Hoe lang gaat een klikgebit mee?

Bij goede mondhygiëne en regelmatige controles kunnen de implantaten levenslang meegaan. Het klikgebit zelf dient u om de +/- 5/7 jaar te vervangen. Daarom is het belangrijk om te weten dat een klikgebit weliswaar minder kost maar op de lange termijn is bijvoorbeeld een All-On-6 een veel betere investering. Niet alleen financieel maar ook qua duurzaamheid, comfort en esthetiek.

 

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u