Klikgebit bovenkaak

Een klikgebit bovenkaak kan u helpen uw glimlach terug te krijgen en uw levenskwaliteit te verbeteren. Kiezen voor een klikgebit is in de meeste gevallen een betere optie dan het nemen van een traditioneel kunstgebit, ongeacht of u een paar of een heleboel tanden of kiezen mist.

Bovendien verloopt het reinigen van een klikgebit snel en gemakkelijk. Het klikgebit kan goed worden schoongehouden omdat het gemakkelijk uit te nemen is. Een betere mondhygiëne, een betere adem en het voorkomen van infecties en ontstekingen zijn allemaal voordelen van een klikgebit voor de bovenkaak. Wij van TopTanden vertellen u er graag meer over. 

Klikgebit bovenkaak is modern en populair

Voor mensen die problemen hebben met hun gebit is het nemen van een klikgebit een meer moderne en populaire optie dan een traditioneel kunstgebit. Ten eerste is een klikgebit veel comfortabeler dan een kunstgebit. Een klikgebit voor de bovenkaak is bijvoorbeeld veel stabieler tijdens het spreken en eten omdat het stevig is verankerd aan implantaten in het kaakbot. Dit vermindert het risico op irriterende wondjes en zweertjes aanzienlijk, en u kunt zonder angst uw favoriete voedsel eten.

Het verbetert de levenskwaliteit en het zelfvertrouwen

U voelt zich zelfverzekerder in sociale situaties wanneer u een klikgebit heeft dat er natuurlijk uitziet en goed werkt. Ook kunt u beter kauwen en spreken, wat uw levenskwaliteit verhoogt.

Bovendien geeft een klikgebit in de bovenkaak in vergelijking met een conventioneel kunstgebit minder stress en irritatie aan het tandvlees. De druk op het kaakbot en het tandvlees wordt gelijkmatig verdeeld omdat het klikgebit wordt ondersteund door implantaten. Daardoor zorgt een klikgebit voor minder ongemak en voor een betere pasvorm.

Het verschil tussen een klikgebit en een kunstgebit

De manier waarop een klikgebit in vergelijking met een traditioneel kunstgebit op zijn plaats blijft zitten is een belangrijk verschil. Een klikgebit wordt, zoals de naam al zegt, op implantaten bevestigd door het op de implantaten zelf vast te klikken. Een traditioneel kunstgebit daarentegen, verschuift vaak omdat het los zit. 

Een klikgebit is dan ook een kunstgebit dat is gemaakt met een kliksysteem dat een betere pasvorm en meer zekerheid biedt. Daarom is een klikgebit een populaire optie voor patiënten met een oncomfortabel of loszittend kunstgebit en/of een slechte gezondheid van het gebit.

Waarom kiezen voor een klikgebit voor de bovenkaak?

Als u geen kunstgebit wilt dragen, is het een prima alternatief om te kiezen voor een klikgebit. Daarnaast is een klikgebit voor de bovenkaak geschikt voor patiënten van wie de tanden in slechte staat zijn of zelfs ontbreken. Het is een uitstekende vorm van gebitsrenovatie voor mensen met een beperkt budget.

Wilt u ook uw zelfvertrouwen en glimlach terug?

Laat ons u met een klikgebit bovenkaak helpen uw vertrouwen en uw glimlach terug te krijgen. U bent in goede handen bij onze bekwame tandartsen en implantologen. Maak meteen een afspraak voor een consult om meer te weten te komen over wat wij voor u kunnen betekenen.

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u