Sinuslift

Sinuslift procedure

Wat is een Sinuslift operatie?

sinuslift-operatie-botopbouw-implantaat-tandarts-boedapest-hongarije-toptanden-300x133
Sinuslift procedure bij te weinig kaakbot

Voordat een implantaat kan worden geplaatst, hebben sommige patiënten chirurgische voorbereiding in de bovenkaak nodig om ervoor te zorgen dat er voldoende botweefsel is waarin het implantaat kan worden bevestigd.

Wanneer de bovenkaak al enige tijd geen tanden meer heeft, beginnen het kaakbot en de omliggende weefsels te slinken. Als dit gebeurt, is er mogelijk niet voldoende kaakbot om een ​​implantaat (kunstwortel) te kunnen plaatsen. Gelukkig heeft de wetenschap op dit gebied veel vooruitgang geboekt en is een ​​sinuslift een hele goede oplossing om toch in aanmerking te komen voor implantaten.

De sinuslift procedure

Een sinuslift is een orale chirurgische procedure die zich uitstrekt in de sinusholte boven de kaak waarbij botsubstituut zoals Geistlich Bio-Oss® wordt toegevoegd aan het eigen kaakbot. Dit botsubstituut heeft een zeer bijzondere eigenschap dat het wordt opgenomen door het omringende eigen kaakbot en hiermee een solide structuur vormt die erg op kaakbot lijkt.

Wanneer kan een implantaat worden geplaatst bij een sinuslift operatie?

Er zijn twee mogelijkheden wanneer een implantaat geplaatst kan worden. Dit wordt bepaald door onze implantoloog-kaakchirurg aan de hand van een OPG en/of een 3D CBCT-scan.

Optie 1 direct: Dit is tevens de beste optie. Als er nog minimaal vereiste hoeveelheid eigen kaakbot aanwezig is, kan het implantaat tijdens dezelfde zitting en direct na de sinuslift worden geplaatst. De heling kan dan beginnen. De helingsperiode bedraagt in zulke gevallen minimaal 6 maanden. De helingsfase is nodig zodat het botsubstituut en het geplaatste implantaat stevig kunnen vastgroeien aan uw eigen kaakbot. Daarna komt u terug voor uw definitieve tanden. Voor de tussentijd kunt u tijdelijke noodvoorzieningen krijgen, zoals een tijdelijke tandkroon, brug of een geheel gebit.

Optie 2 gefaseerd: Als optie 1 niet mogelijk is. Er wordt eerst een sinuslift uitgevoerd op de plek waar een implantaat geplaatst dient te worden. De heling kan dan beginnen. De helingsperiode bedraagt in zulke gevallen minimaal 3 tot 6 maanden en is afhankelijk van det hoeveelheid botsubstituut en het advies van de specialist. Na deze helingsfase, als het botsubsituut goed is opgenomen door uw eigen kaakbot, komt u terug voor het plaatsen van het implantaat of de implantaten. Nadat het implantaat geplaatst is, heeft u weer te maken met een helingsperiode. Deze tweede helingsperiode bedraagt 3 tot 5 maanden en is wederom afhankelijk van het advies van de specialist. Daarna komt u terug voor uw definitieve tanden. Voor de tussentijd (de periode tussen het plaatsen van het implantaat en de definitieve tanden),  kunt u tijdelijke noodvoorzieningen krijgen, zoals een tijdelijke tandkroon, tandbrug of een geheel gebit (tandboog).

Problemen opgelost met een sinuslift

1. Onvoldoende kaakbot in uw bovenkaak als gevolg van tandverwijdering of wanneer een tand gedurende een bepaalde tijd ontbreekt;
2. Botresorptie door parodontitis (terugtrekkend tandvlees);
3. Complexe botanatomie

Sinuslift enkel uitgevoerd door een ervaren specialist
Deze operatie is voorbehouden aan een geneesheer-specialist. Een sinuslift is weliswaar een korte chirurgische ingreep, echter voor een succesvolle implantatie dient de specialist zeer goed te weten hoeveel botsubstituut er nodig is, exact op welke plek en of het implantaat direct of gefaseerd kan worden geplaatst. Onze specialist implantoloog-kaakchirurg is op dit gebied zeer ervaren en voert wekelijks sinuslift operaties uit. Omdat hij zeer ervaren is, kan hij exact bepalen wat bij u de mogelijkheden zijn.

Ons advies is "wacht aub niet te lang als u implantaten overweegt, het gaat om uw gezondheid en om de kwaliteit van uw leven!''

Wat is een implantaat

tandimplantaat-versus-natuurlijke-tand-Tandarts-Hongarije-Boedapest-Andras-Schandl-TopTanden Tandimplantaat

Sinuslift kosten

Wij zijn onze prijslijst aan het updaten. Wilt u deze al per e-mail ontvangen? Schrijft u hieronder in en wij mailen u onze actuele prijslijst en tarieven.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik woon in*

TopTanden Dental

MondZorg Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u