Brug tanden

Vervang uw missende tand of kies met een brug

Een brug vervangt één of meerdere ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug bestaat uit twee of meerdere kronen aan elkaar en zit vast aan twee of meer pijlers. De pijlers zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van uw ontbrekende tand of kies. De brug overbrugt als het ware de lege ruimte waar een tand of kies ontbreekt. De kroon die de lege ruimte overbrugt wordt ook de zwevende kroon of 'dummy' genoemd.

Voorbeeld 3-delige brug (video)

In onze tandkliniek maken wij gebruik van verschillende soorten materialen zoals metaal-keramisch, volledig keramisch, zirkonium, procerra.

Herstel uw tanden naar de oorspronkelijke staat

Tanden die grenzen aan een ontbrekende tand of kies, hebben de neiging om zich richting het gat te verplaatsen en zullen wat schuin gaan staan. Zo ontstaan plaatsen waar plak en voedselresten zich kunnen ophopen. Hierdoor kan tandbederf ontstaan. Tanden die tegenover de lege ruimte liggen, groeien ook steeds meer richting de ruimte van uw missende tand. Om dit te stoppen en uw tanden weer in oorspronkelijke staat te herstellen, is een brug de beste optie. De behandeling is wel ingewikkelder dan die van een vulling.

De behandeling

 • Slijpen van aangrenzende tanden

Een brug wordt in twee afspraken gemaakt. Tijdens de eerste afspraak worden de aangrenzende tanden geslepen zodat er ruimte ontstaat voor de brug die geplaatst zal worden.

 • Afdruk, beetregistratie en kleur- en materiaalbepaling

Vervolgens wordt er een afdruk van uw gebit genomen en wordt er een beetregistratie uitgevoerd. Zo wordt bekeken hoe uw tanden en kiezen van uw bovenkaak en onderkaak op elkaar passen zodat u zo goed mogelijk kunt kauwen. Aan het einde van de eerste afspraak krijgt u een tijdelijke brug aangemeten. Ook wordt samen met u gekeken naar de kleur van de tanden van uw definitieve brug en wordt samen met u besloten van welk materiaal uw definitieve brug gemaakt. De brug kan gemaakt worden uit metaal en porselein, volledig uit porselein of volledig uit metaal.

 • Definitieve brug

Op basis van de afdruk, beetregistratie en uw kleur- en materiaalbepaling zal een definitieve brug gemaakt worden. Tijdens de tweede afspraak wordt de definitieve brug in uw mond gecementeerd en wordt het overtollige cement verwijderd.

 • Mooier uiterlijk
 • Betere kauwfunctie
 • Natuurlijke uitstraling
 • Gezondheid van uw gebit
 • Duurzame vervanging
 • Voorkomt scheefstand
 • In Boedapest tot 70% goedkoper
 • U hoeft 1 keer naar Boedapest
 • Behandeling door implantoloog

In 4 stappen

Tot 70% Besparen en een Perfect Gebit in Boedapest?


Tandarts Hongarije Boedapest Andras Schandl

1- Kennismakingsconsult

U gaat naar Boedapest voor een vrijblijvend kennismakingsconsult met onze zeer ervaren kaakchirurg-implantoloog Dr. Schandl. Er wordt een kaakoverzichtsfoto gemaakt en u wordt door hem uitgebreid onderzocht. Wilt u liever in Nederland een consult? Dr. Schandl is regelmatig in Nederland voor individuele consulten. Zie datums voor beschikbaarheid

2- Behandelplan

U ontvangt van ons een behandelplan + kostenbegroting. Deze is All-In (reis/verblijf). U weet dus exact waar u aan toe bent. De begroting die u ontvangt is geheel vrijblijvend, 90 dagen geldig en verplicht u tot niets. U keert daarna weer terug naar Nederland of België zodat u op uw gemak kunt nadenken over uw behandelplan

3- Behandeling

U heeft nagedacht en u besluit om tot uw voorgestelde behandeling over te gaan? U neemt dan weer contact met ons op. Wij gaan dan alles voor u regelen, zoals uw afspraken, uw vlucht en verblijf. (Er zijn mogelijkheden waarbij u uw consult én uw behandeling meteen kunt combineren. Informeer bij ons)

4- Stralende glimlach!

Gefeliciteerd! Na uw behandeling kunt u met een nieuwe stralende glimlach door het leven gaan. U kunt weer voluit lachen en genieten van uw eten! Uiteraard zullen wij contact blijven houden want nazorg is net zo belangrijk. U kunt zelfs ieder jaar terugkomen naar Boedapest!

Wilt u ook weten hoeveel u bij ons kunt besparen op uw tandartsbehandeling?

Boek een 2-daags kennismakingsconsult en probeer ons eerst geheel vrijblijvend uit!

Bezoek onze kaakchirurg-implantoloog in Boedapest, Hongarije voor een vrijblijvend consult

Uw bezoek en uw consult is inclusief (zonder bijkomende kosten)

 • Retour vliegtickets vanaf Amsterdam / Rotterdam / Eindhoven / Maastricht / België (Brussel) / Duitsland naar Boedapest
 • Alle transfers hotel/kliniek/luchthaven
 • Twee dagen in een 4-sterren hotel inclusief een uitgebreid ontbijt
 • OPG (panorama röntgenfoto) van uw gebit in Boedapest
 • Uitgebreid onderzoek en consult van uw gebit met onze kaakchirurg-implantoloog in Boedapest
 • Uitgebreid behandelplan en volledige kostenbegroting welke u ook kunt indienen bij uw eigen zorgverzekeraar
 • Kosten van het kennismakingsconsult kunnen mogelijk vergoed worden door uw verzekeraar
 • U kunt ervoor kiezen om de kosten van dit 2-daagse consult achteraf en pas in Boedapest in de kliniek te betalen. Vooraf hoeft u dus niets te betalen. Wij regelen dan alles voor u. Informeert u naar de voorwaarden
 • Indien u samen met uw vriend, vriendin of partner een kennismakingsconsult boekt dan zijn de kosten nog aantrekkelijker!
 • Het is belangrijk om u te melden dat dit eerste consult GEHEEL vrijblijvend is. Na dit consult bent u dus NERGENS toe verplicht. Onze offerte daarentegen zal 90 dagen zijn geldigheid behouden. Dit houdt dus in dat u ons wel aan ons woord kunt houden, terwijl u zelf geen verplichtingen heeft. U heeft in ieder geval 2 dagen kunnen genieten van onze mooie stad Boedapest.
 • Wilt u liever in Nederland een consult? Dr. Schandl is regelmatig in Nederland voor individuele consulten. Zie datums voor beschikbaarheid
Wist u dat de gemaakte tandartskosten binnen de EU in aanmerking komen voor belastingaftrek?

Bespaar tot 70% op uw tandartskosten in onze tandkliniek in Boedapest Hongarije

En wist u dat Hongarije een EU-land is en dat veel zorgverzekeraars de behandeling om deze reden deels of volledig vergoeden afhankelijk van uw behandeling en uw aanvullende tandheelkundige verzekering?
Meer weten...? Informeer bij ons
Vergoeding tandartskosten Hongarije Boedapest

Ja, ik wil graag meer weten over het 2-daagse kennismakingsconsult in Boedapest, Hongarije en hoeveel ik in mijn situatie kan besparen?

Ervaringen van patiënten

Meld u hieronder aan en wij vertellen u over ons geheel vrijblijvende 2-daagse kennismakingsconsult en hoeveel u kunt besparen op uw tandartskosten in onze tandkliniek in Boedapest, Hongarije.

gebitsrenovatie gebitswijzer elementen links rechts Tandarts Hongarije Boedapest contact p

Tijdelijke aanbieding t/m 30 april 2018

10% korting op implantaten

Voordelen implantaten

 • Permanente oplossing om een tand of kies te vervangen
 • Aangrenzende tanden en kiezen hoeven niet te worden bijgeslepen zoals bij een brug
 • Met een implantaat spaart u dus uw eigen tanden en kiezen
 • Implantaten gaan vaak een leven lang mee
 • Een implantaat vervangt de tand of kies inclusief de wortel. Een brug vervangt alleen de tand of kies
 • Implantaten zien er natuurlijk uit. Niemand ziet dat het niet uw eigen tanden of kiezen zijn.
 • Het bot rondom de verwijderde wortel slinkt op den duur. Een implantaat houdt het slinken tegen.

Wij gebruiken topkwaliteit A-merk implantaten

Voor en na tandimplantaat

before after

Tandkliniek in

Boedapest - Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

+31 85 - 0609 580

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u