Implantaat tand

Als u één, meerdere of zelfs al uw tanden mist en weer ongehinderd wil kunnen praten, lachen en eten, dan zijn tandimplantaten dé beste oplossing voor u!

Wat is een implantaat?

implantaat-kroon-of-implantaat-zirkonium-kroon-prijs-kosten-ervaringen-Hongarije-Boedapest-TopTanden-goedkoopEen implantaat is een kunstwortel die door de implantoloog of de kaakchirurg in de boven- en/of de onderkaak wordt geplaatst. Een implantaat vervangt permanent de natuurlijke wortel van een tand of een kies.

Tandheelkundige implantaten zien eruit als een schroefje en zijn gemaakt van titanium of zirkonium. Allebei een lichaamsvriendelijk materiaal waar kaakbot aan hecht. Na een paar maanden helingsfase (osseointegratie) kan op een implantaat een kroon of een brug worden geplaatst.

Een implantaat is over het algemeen de beste optie om een missende tand of een kies te vervangen. Tijdens een persoonlijk consult zal onze kaakchirurg-implantoloog beoordelen of een tandimplantaat voor u de beste keuze is. Dit is afhankelijk van meerdere belangrijke factoren.

*)Term Osseointegratie: osseointegratie is het proces waarbij het tandheelkundige implantaat ingroeit in het bot

Voor en na implantaat

implantaat prijs, kosten ervaringen hongarije boedapest toptanden voor foto implantaat prijs, kosten ervaringen hongarije boedapest toptanden voor foto

implantaat prijs, kosten ervaringen hongarije boedapest toptanden voor foto

Sommige mensen missen van nature een tand. Anderen verliezen een tand. Een tand beschadigen of verliezen is vervelend en soms zelfs angstaanjagend. Het kan een gevolg zijn van een ongeluk, een ziekte of onvoldoende zorg. Maar wees gerust, wij hebben daar een oplossing voor.

Ongezien betekent niet onnodig

Iedereen wil een aantrekkelijke en natuurlijk uitziende glimlach. Dat is de reden waarom de meeste mensen een ontbrekende of beschadigde tand onmiddelijk laten herstellen of vervangen. Maar als het om een tand gaat die achter in de mond zit, stellen wij het herstel van de tand vaak uit. Helaas is het zo dat alle tanden van invloed zijn op onze gezondheid, ons uiterlijk en de kwaliteit van ons dagelijks leven.

Gebruik van de natuurlijke tanden

implantaat prijs, kosten ervaringen hongarije boedapest toptanden voor foto

De meest gebruikelijke methode voor het herstellen van een enkele beschadigde tand is een tandkroon. Deze wordt vastgezet op de bestaande, natuurlijke tand. De tandarts bereidt de bestaande tand voor op de kroon door deze af te slepen. Hiervan neemt hij een afdruk en zet een tijdelijke kroon vast op de tand, terwijl de definitieve kroon in het lab wordt gemaakt.

implantaat tand bij missen van 2 of meer tanden tandarts hongarije boedapest toptandenIn tegenstelling tot het ontbreken of beschadigen van één enkele tand, heeft het ontbreken of aanwezigheid van meerdere beschadigde tanden in ons gebit veel grotere gevolgen. Als de ontbrekende of beschadigde tanden naast elkaar zitten, wordt ons vermogen om goed te eten of te spreken behoorlijk aangetast.

Uw kaakbot slinkt

Als u uw missende tand en met name uw missende kies of kiezen niet op tijd vervangt door implantaten loopt u risico dat uw kaakbot gaat slinken. Hoe meer uw kaakbot slinkt hoe moeilijker het wordt om een implantaat te plaatsen. Als uw kaakbot niet dik genoeg is dan heeft u botopbouw (onderkaak) en/of een sinuslift (bovenkaak) nodig.

Met een implantaat slinkt uw kaakbot niet meer. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom u niet te lang moet wachten met implantaten.

Kosten Implantaten

In Nederland en België zijn dergelijke ingrepen zeker niet goedkoop. Bij TopTanden Dental Center heeft u de mogelijkheid tot het plaatsen van A-merk implantaten van hoge kwaliteit tegen veel lagere kosten.

Wanneer heeft u voor het laatst in een knapperige appel gebeten? Vreest u het spreken in het openbaar vanwege een slecht passend kunstgebit? Veroorzaakt uw kunstgebit problemen en ongemak, in plaats van de broodnodige ondersteuning? En hoe vaak lacht u met uw handen voor uw mond om uw slechte gebit te verbergen?

Kunstgebit is vaak niet de oplossing

Vaak wordt voor het ontbreken van alle tanden gelijk gedacht aan een kunstgebit als oplossing. Het feit is dat kunstgebit meer problemen veroorzaakt dan de ontbrekende tanden zelf. Zelfs na vele bezoeken aan de tandarts blijven veel dragers van kunstgebitten pijn en andere ongemakken ondervinden. Gelukkig bestaan er andere oplossingen die een slecht passend kunstgebit kunnen vervangen door vast gebit met natuurlijk uitziende, volledig functionerende tanden.

Tandartservaringen Dr. Andras Schandl Hongarije Boedapest Tandarts ToptandenDr. Schandl is onze kaakchirug-implantoloog. Hij is altijd diegene die u onderzoekt en ook behandelt. Hij heeft al meer dan 4000 implantaten met succes geplaatst. Door zijn zeer ruime ervaring kan hij de behandeltijd flink verkorten en is de slagingskans van zijn ingrepen meer dan 97%. Hij behandelt met succes patiënten die, vanwege de complexiteit van hun gebit, bij andere artsen niet behandeld kunnen worden. Hij vindt het heel belangrijk om zijn patiënten de beste zorg te geven zodat ze na afloop van de behandeling met een brede glimlach de kliniek verlaten en heel positief terugdenken aan de hele behandeling.  

Dr. Schandl is een All-On-4 / All-On-6 specialist. En heeft ook veel ervaring met gecompliceerde botopbouw en sinuslift. Zijn kennis is altijd up-to-date en heeft ervaring met de volgende implantaten Nobel Biocare, Alpha Bio, Bio Neotech, Implant Direct, DIO.

Zo weet u zeker dat u in goede handen bent.

In 4 stappen 50 Tot 70% Besparen Op Uw TandartsKosten

En Weer Voluit Lachen en Weer Genieten Van Uw Eten?


Tandarts Hongarije Boedapest Andras Schandl
(*) De uiteindelijke besparing van 50 tot 70% is gebaseerd op honderden Nederlandse en Belgische offertes die wij hebben ontvangen van patiënten.

1- Kennismakingsconsult in Boedapest

U gaat volledig verzorgd, naar onze tandkliniek in Boedapest, Hongarije voor een vrijblijvend kennismakingsconsult met onze tandarts-implantoloog. Er wordt een OPG-röntgenfoto gemaakt en u wordt door hem onderzocht. Samen met hem bespreekt u uw wensen en mogelijke behandelingen. Het consult, de uiteindelijke behandeling en controle is bij ons altijd door dezelfde specialist! In sommige gevallen kunt u voordat u naar Boedapest gaat al een behandelplan ontvangen. Informeer hierover bij ons.

2- Behandelplan & Begroting

U ontvangt van ons een uitgebreid behandelplan & een kostenbegroting. Deze is altijd inclusief reis & verblijf. U weet dus exact waar u aan toe bent. De begroting die u ontvangt is geheel vrijblijvend, 90 dagen geldig en verplicht u tot niets. U keert daarna weer terug naar Nederland of België zodat u op uw gemak kunt nadenken over uw behandelplan. En indien nodig, contact opnemen met uw verzekeraar over de eventuele vergoedingen.

3- Behandeling

U heeft nagedacht en u besluit om tot uw voorgestelde behandeling over te gaan? U neemt dan weer contact met ons op. Wij gaan dan alles voor u regelen, zoals uw afspraken, uw vlucht en verblijf. (Wilt u liever uw kennismakingsconsult én behandeling meteen combineren? In bepaalde gevallen is dit zeer zeker mogelijk. Informeer hierover bij ons.)

4- Stralende Glimlach!

Gefeliciteerd! Na uw behandeling kunt u met een nieuwe stralende glimlach en hernieuwd zelfvertrouwen door het leven gaan. Ook kunt u weer voluit lachen én genieten van uw eten! Uiteraard zullen wij contact blijven houden want nazorg is net zo belangrijk. U kunt zelfs tegen speciale condities ieder jaar terugkomen naar Boedapest voor een jaarlijkse check-up!

Wilt u ook weten hoeveel u kunt besparen op uw tandartsbehandeling?

Boek een 2-daags kennismakingsconsult tegen een zeer gereduceerd tarief van € 99* (waarde € 240)

en probeer ons eerst geheel vrijblijvend uit!

Bezoek onze tandkliniek in Boedapest, Hongarije voor een vrijblijvend consult, maak kennis met onze specialist en ontvang uw persoonlijk behandelplan en exacte kostenofferte(s), zónder (financiële) verrassingen achteraf!

Wilt u meer weten over het 2-daagse kennismakingsconsult voor  € 99,- en hoeveel u kunt besparen op uw tandartsbehandeling bij TopTanden in Boedapest, Hongarije? Of liever eerst een vrijblijvende kostenraming?

*) Uw bezoek en uw consult in Boedapest is inclusief... (dus zonder bijkomende kosten)

 • Ticketkosten vergoeden wij tot een maximum van 150 € (Informeer bij ons over deze mogelijkheid)
 • 1 overnachting in een 4* hotel inclusief ontbijt
 • Privé-transfers vliegveld-hotel-vliegveld
 • OPG-röntgen (panoramafoto) van uw gebit & beoordeling
 • Gebitsonderzoek en consult met onze implantoloog-kaakchirurg of tandarts
 • Persoonlijk behandelplan(nen) en exacte kostenraming(en) welke u ook kunt indienen bij uw eigen zorgverzekeraar
 • Kosten van het kennismakingsconsult (en behandeling) kunnen mogelijk (deels) vergoed worden door uw verzekeraar - EU-wetgeving!
 • U kunt ervoor kiezen om de kosten van dit 2-daagse consult achteraf en pas in Boedapest in de kliniek te betalen. Vooraf hoeft u dus niets te betalen. Wij regelen dan alles voor u. Informeert u naar de voorwaarden
 • Indien u samen met uw vriend, vriendin of partner een kennismakingsconsult boekt dan zijn de kosten nog aantrekkelijker! Informeert u bij ons.
 • Indien u zelf uw reis en verblijf regelt dan is het kennismakingsconsult in Boedapest geheel kosteloos! Informeer bij ons over deze mogelijkheid
 • Het is belangrijk om u te melden dat dit kennismakingsconsult geheel vrijblijvend is. Na dit consult bent u nergens toe verplicht. Onze offerte daarentegen zal 90 dagen zijn geldigheid behouden. Dit houdt in dat u ons wel aan ons woord kunt houden, terwijl u zelf geen verplichtingen heeft. U heeft in ieder geval even kunnen genieten van onze mooie stad Boedapest.
Wist u dat de gemaakte tandartskosten binnen de EU in aanmerking komen voor belastingaftrek? Onder bepaalde voorwaarden kan dit u tot 50% voordeel opleveren. Uw behandeling wordt dus nog goedkoper!

Bespaar tot 70% op uw tandartskosten in onze tandkliniek in Boedapest Hongarije

En wist u dat Hongarije een EU-land is en volgens de geldende EU-wetgeving veel zorgverzekeraars de behandeling om deze reden deels of volledig vergoeden afhankelijk van uw behandeling, uw basisverzekering en uw aanvullende tandheelkundige verzekering? Zowel in België als in Nederland.
Meer weten...? Informeer bij ons. Wij leggen het u graag uit.
Vergoeding tandartskosten Hongarije Boedapest

Ervaringen van patiënten


Tijdelijk 10% korting vanaf 2 implantaten

 • Geldig tot 01-09-2020 en vanaf 2 implantaten
 • De beste oplossing voor een nieuwe tand of een nieuw gebit zijn tandimplantaten

Een implantaat heeft veel voordelen!

 • Permanente oplossing om een tand of kies te vervangen
 • Veel betere optie dan een 3-delige brug op bestaande tanden
 • Aangrenzende tanden en kiezen die nog "gaaf" zijn hoeven niet te worden bijgeslepen (beschadigd) zoals bij een brug
 • Met een implantaat spaart u dus uw eigen tanden en kiezen die nog goed zijn
 • Bij goede mondhygiëne gaan implantaten vaak een leven lang mee
 • Een implantaat vervangt de tand of kies inclusief de wortel. Een brug vervangt alleen de tand of kies en niet de wortel
 • Het bot rondom de verwijderde wortel slinkt op den duur. Een implantaat houdt het slinken tegen
 • Implantaten zien er natuurlijk uit. Niemand ziet dat het niet uw eigen tanden of kiezen zijn. Vooral als u zirkonium kronen neemt

Wij gebruiken topkwaliteit A-merk implantaten en kronen

Voor en na tandimplantaat


TopTanden Dental

Boedapest - Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u