Klikgebit klikprothese

Wat is een Klikgebit?

Een klikgebit is een kunstgebit dat vastgeklikt wordt aan de steg (bar). Nadat de implantaten in het kaakbot zijn geschroefd, wordt een steg verbinding gemaakt tussen deze implantaten (zie foto). Wij adviseren voor zowel de onderkaak als voor de bovenkaak een klikgebit op minimaal 4 implantaten.   Een klikgebit is een beter alternatief voor een loszittend kunstgebit. Een klikgebit is bedoeld voor mensen die een betere vervanging zoeken/nodig hebben voor hun kunstgebit. Of mensen die geen goed gebit meer hebben en een goede gebitsprothese willen hebben.

klikgebit klikprothese kosten prijs bovenkaak
Klikgebit / klikprothese op steg op 4 implantaten

Voor wie is een klikgebit geschikt?

 • Een klikgebit is geschikt voor patiënten die óf geen kunstgebit willen dragen óf totaal niet tevreden zijn over een kunstgebit, maar ook...
 • Voor patiënten bij wie de meeste tanden weg zijn en de overgebleven tanden in een slechte staat zijn,
 • Voor patiënten die alle tanden in de boven of de onderkaak missen,
 • Voor patiënten die het risico lopen hun tanden te verliezen als gevolg van tandvleesaandoeningen
 • Geen budget hebben voor een vast gebit op implantaten (All-On-4 / All-On-6)

Klikprothese kosten

Wij zijn onze prijslijst aan het updaten. Wilt u deze al per e-mail ontvangen? Schrijft u hieronder in en wij mailen u onze actuele prijslijst en tarieven.


FAQ: Is een klikgebit enige alternatief voor een kunstgebit?

Nee, een klikgebit is niet de enige optie als iemand geen loszittend kunstgebit wil. Er zijn betere alternatieven in de vorm van een vast gebit. Bijvoorbeeld de All-On-6 vast gebit op 6 implantaten of een All-On-4 vast gebit op 4 implantaten.

FAQ: Klikgebit is toch ook een vast gebit?

all on 6 vast gebit zirkonium 6 tandimplantaten
All-On-6 vast gebit bovenkaak

Nee, een klikgebit is geen vast gebit zoals bij een All-On-4 of een All-On-6.  Bij de All-On-methode wordt het gebit vastgezet door de implantoloog. Het gebit zit dan muurvast.

Bij een klikgebit (de naam zegt het al) wordt het gebit door de patiënt zelf vastgeklikt en dagelijks eraf gehaald om schoon te maken. Klikgebit is dus een kunstgebit welke niet meer los zit door het kliksysteem.

 

 

 

FAQ: Kan ik een klikgebit krijgen van ander materiaal dan acryl (plastic)?

verschil all-on-6 vast gebit op 6 implantaten en klikgebit-klikprothese op steg op 4 implantaten
Het verschil tussen een All-On-6 en klikgebit is hier goed te zien. De patiënt wou af van zijn klikgebit en koos een vast gebit voor bovenkaak.

Helaas is dit niet mogelijk. Het materiaal acryl (waar kunstgebit ook van wordt gemaakt) is uw enige optie. Wilt u juist meer het gevoel hebben dat u terug uw eigen tanden heeft en dat het gebit zo natuurlijk mogelijk aanvoelt dan is de beste optie een All-On-6 vast gebit van zirkonium kronen of metaal-porselein kronen. (zie foto hiernaast voor het verschil)

FAQ: Op hoeveel implantaten beste een klikgebit? 

Een klikgebit kan voor de onderkaak op 2 tot 6 implantaten en voor de bovenkaak op 4 tot 6 implantaten. Bij Toptanden adviseren wij op minimaal 4 implantaten en dan het liefst een Steg-constructie en geen drukknoppen. Voor de stabiliteit en de comfort zijn 2 of 3 implantaten die de hele gebit moeten dragen niet aan te raden. Zeker niet voor de bovenkaak.

FAQ: Hoe lang gaat een klikgebit mee?

Bij goede mondhygiëne en regelmatige controles kunnen de implantaten levenslang meegaan. Het klikgebit zelf dient u om de +/- 5/7 jaar te vervangen. Daarom is het belangrijk om te weten dat een klikgebit weliswaar minder kost maar op de lange termijn is bijvoorbeeld een All-On-6 een veel betere investering. Niet alleen financieel maar ook qua duurzaamheid, comfort en esthetiek.

 

All on 6 vast gebit op implantaten. Tandzorg implaantaat prijs bj Toptanden tandarts mondzorg hongarije Boedapest

Nee, een klikgebit is niet de enige optie als iemand geen loszittend kunstgebit wil. Er zijn betere alternatieven in de vorm van een vast gebit. Bijvoorbeeld de All-On-6 vast gebit op 6 implantaten of een All-On-4 vast gebit op 4 implantaten.

In 4 stappen 50 Tot 70% Besparen Op Uw TandartsKosten

En Weer Voluit Lachen en Weer Genieten Van Uw Eten?


Tandarts Hongarije Boedapest Andras Schandl
(*) De uiteindelijke besparing van 50 tot 70% is gebaseerd op honderden Nederlandse en Belgische offertes die wij hebben ontvangen van patiënten.

1- Kennismakingsconsult in Boedapest

U gaat volledig verzorgd, naar onze tandkliniek in Boedapest, Hongarije voor een vrijblijvend kennismakingsconsult met onze tandarts-implantoloog. Er wordt een OPG-röntgenfoto gemaakt en u wordt door hem onderzocht. Samen met hem bespreekt u uw wensen en mogelijke behandelingen. Het consult, de uiteindelijke behandeling en controle is bij ons altijd door dezelfde specialist! In sommige gevallen kunt u voordat u naar Boedapest gaat al een behandelplan ontvangen. Informeer hierover bij ons.

2- Behandelplan & Begroting

U ontvangt van ons een uitgebreid behandelplan & een kostenbegroting. Deze is altijd inclusief reis & verblijf. U weet dus exact waar u aan toe bent. De begroting die u ontvangt is geheel vrijblijvend, 90 dagen geldig en verplicht u tot niets. U keert daarna weer terug naar Nederland of België zodat u op uw gemak kunt nadenken over uw behandelplan. En indien nodig, contact opnemen met uw verzekeraar over de eventuele vergoedingen.

3- Behandeling

U heeft nagedacht en u besluit om tot uw voorgestelde behandeling over te gaan? U neemt dan weer contact met ons op. Wij gaan dan alles voor u regelen, zoals uw afspraken, uw vlucht en verblijf. (Wilt u liever uw kennismakingsconsult én behandeling meteen combineren? In bepaalde gevallen is dit zeer zeker mogelijk. Informeer hierover bij ons.)

4- Stralende Glimlach!

Gefeliciteerd! Na uw behandeling kunt u met een nieuwe stralende glimlach en hernieuwd zelfvertrouwen door het leven gaan. Ook kunt u weer voluit lachen én genieten van uw eten! Uiteraard zullen wij contact blijven houden want nazorg is net zo belangrijk. U kunt zelfs tegen speciale condities ieder jaar terugkomen naar Boedapest voor een jaarlijkse check-up!

Wilt u ook weten hoeveel u kunt besparen op uw tandartsbehandeling?

Boek een 2-daags kennismakingsconsult tegen een zeer gereduceerd tarief van € 99* (waarde € 240)

en probeer ons eerst geheel vrijblijvend uit!

Bezoek onze tandkliniek in Boedapest, Hongarije voor een vrijblijvend consult, maak kennis met onze specialist en ontvang uw persoonlijk behandelplan en exacte kostenofferte(s), zónder (financiële) verrassingen achteraf!

Wilt u meer weten over het 2-daagse kennismakingsconsult voor  € 99,- en hoeveel u kunt besparen op uw tandartsbehandeling bij TopTanden in Boedapest, Hongarije? Of liever eerst een vrijblijvende kostenraming?

*) Uw bezoek en uw consult in Boedapest is inclusief... (dus zonder bijkomende kosten)

 • Ticketkosten vergoeden wij tot een maximum van 150 € (Informeer bij ons over deze mogelijkheid)
 • 1 overnachting in een 4* hotel inclusief ontbijt
 • Privé-transfers vliegveld-hotel-vliegveld
 • OPG-röntgen (panoramafoto) van uw gebit & beoordeling
 • Gebitsonderzoek en consult met onze implantoloog-kaakchirurg of tandarts
 • Persoonlijk behandelplan(nen) en exacte kostenraming(en) welke u ook kunt indienen bij uw eigen zorgverzekeraar
 • Kosten van het kennismakingsconsult (en behandeling) kunnen mogelijk (deels) vergoed worden door uw verzekeraar - EU-wetgeving!
 • U kunt ervoor kiezen om de kosten van dit 2-daagse consult achteraf en pas in Boedapest in de kliniek te betalen. Vooraf hoeft u dus niets te betalen. Wij regelen dan alles voor u. Informeert u naar de voorwaarden
 • Indien u samen met uw vriend, vriendin of partner een kennismakingsconsult boekt dan zijn de kosten nog aantrekkelijker! Informeert u bij ons.
 • Indien u zelf uw reis en verblijf regelt dan is het kennismakingsconsult in Boedapest geheel kosteloos! Informeer bij ons over deze mogelijkheid
 • Het is belangrijk om u te melden dat dit kennismakingsconsult geheel vrijblijvend is. Na dit consult bent u nergens toe verplicht. Onze offerte daarentegen zal 90 dagen zijn geldigheid behouden. Dit houdt in dat u ons wel aan ons woord kunt houden, terwijl u zelf geen verplichtingen heeft. U heeft in ieder geval even kunnen genieten van onze mooie stad Boedapest.
Wist u dat de gemaakte tandartskosten binnen de EU in aanmerking komen voor belastingaftrek? Onder bepaalde voorwaarden kan dit u tot 50% voordeel opleveren. Uw behandeling wordt dus nog goedkoper!

Bespaar tot 70% op uw tandartskosten in onze tandkliniek in Boedapest Hongarije

En wist u dat Hongarije een EU-land is en volgens de geldende EU-wetgeving veel zorgverzekeraars de behandeling om deze reden deels of volledig vergoeden afhankelijk van uw behandeling, uw basisverzekering en uw aanvullende tandheelkundige verzekering? Zowel in België als in Nederland.
Meer weten...? Informeer bij ons. Wij leggen het u graag uit.
Vergoeding tandartskosten Hongarije Boedapest

Ervaringen van patiënten


Tijdelijk 10% korting vanaf 2 implantaten

 • Geldig tot 01-09-2020 en vanaf 2 implantaten
 • De beste oplossing voor een nieuwe tand of een nieuw gebit zijn tandimplantaten

Een implantaat heeft veel voordelen!

 • Permanente oplossing om een tand of kies te vervangen
 • Veel betere optie dan een 3-delige brug op bestaande tanden
 • Aangrenzende tanden en kiezen die nog "gaaf" zijn hoeven niet te worden bijgeslepen (beschadigd) zoals bij een brug
 • Met een implantaat spaart u dus uw eigen tanden en kiezen die nog goed zijn
 • Bij goede mondhygiëne gaan implantaten vaak een leven lang mee
 • Een implantaat vervangt de tand of kies inclusief de wortel. Een brug vervangt alleen de tand of kies en niet de wortel
 • Het bot rondom de verwijderde wortel slinkt op den duur. Een implantaat houdt het slinken tegen
 • Implantaten zien er natuurlijk uit. Niemand ziet dat het niet uw eigen tanden of kiezen zijn. Vooral als u zirkonium kronen neemt

Wij gebruiken topkwaliteit A-merk implantaten en kronen

Voor en na tandimplantaat


TopTanden Dental

Boedapest - Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u