Sinuslift procedure

Wat is een Sinuslift operatie?

sinuslift-operatie-botopbouw-implantaat-tandarts-boedapest-hongarije-toptanden-300x133
Sinuslift procedure bij te weinig kaakbot

Voordat een implantaat kan worden geplaatst, hebben sommige patiënten chirurgische voorbereiding in de bovenkaak nodig om ervoor te zorgen dat er voldoende botweefsel is waarin het implantaat kan worden bevestigd.

Wanneer de bovenkaak al enige tijd geen tanden meer heeft, beginnen het kaakbot en de omliggende weefsels te slinken. Als dit gebeurt, is er mogelijk niet voldoende kaakbot om een ​​implantaat (kunstwortel) te kunnen plaatsen. Gelukkig heeft de wetenschap op dit gebied veel vooruitgang geboekt en is een ​​sinuslift een hele goede oplossing om toch in aanmerking te komen voor implantaten.

De sinuslift procedure

Een sinuslift is een orale chirurgische procedure die zich uitstrekt in de sinusholte boven de kaak waarbij botsubstituut zoals Geistlich Bio-Oss® wordt toegevoegd aan het eigen kaakbot. Dit botsubstituut heeft een zeer bijzondere eigenschap dat het wordt opgenomen door het omringende eigen kaakbot en hiermee een solide structuur vormt die erg op kaakbot lijkt.

Wanneer kan een implantaat worden geplaatst bij een sinuslift operatie?

Er zijn twee mogelijkheden wanneer een implantaat geplaatst kan worden. Dit wordt bepaald door onze implantoloog-kaakchirurg aan de hand van een OPG en/of een 3D CBCT-scan.

Optie 1 direct: Dit is tevens de beste optie. Als er nog minimaal vereiste hoeveelheid eigen kaakbot aanwezig is, kan het implantaat tijdens dezelfde zitting en direct na de sinuslift worden geplaatst. De heling kan dan beginnen. De helingsperiode bedraagt in zulke gevallen minimaal 6 maanden. De helingsfase is nodig zodat het botsubstituut en het geplaatste implantaat stevig kunnen vastgroeien aan uw eigen kaakbot. Daarna komt u terug voor uw definitieve tanden. Voor de tussentijd kunt u tijdelijke noodvoorzieningen krijgen, zoals een tijdelijke tandkroon, brug of een geheel gebit.

Optie 2 gefaseerd: Als optie 1 niet mogelijk is. Er wordt eerst een sinuslift uitgevoerd op de plek waar een implantaat geplaatst dient te worden. De heling kan dan beginnen. De helingsperiode bedraagt in zulke gevallen minimaal 3 tot 6 maanden en is afhankelijk van det hoeveelheid botsubstituut en het advies van de specialist. Na deze helingsfase, als het botsubsituut goed is opgenomen door uw eigen kaakbot, komt u terug voor het plaatsen van het implantaat of de implantaten. Nadat het implantaat geplaatst is, heeft u weer te maken met een helingsperiode. Deze tweede helingsperiode bedraagt 3 tot 5 maanden en is wederom afhankelijk van het advies van de specialist. Daarna komt u terug voor uw definitieve tanden. Voor de tussentijd (de periode tussen het plaatsen van het implantaat en de definitieve tanden),  kunt u tijdelijke noodvoorzieningen krijgen, zoals een tijdelijke tandkroon, tandbrug of een geheel gebit (tandboog).

Problemen opgelost met een sinuslift

1. Onvoldoende kaakbot in uw bovenkaak als gevolg van tandverwijdering of wanneer een tand gedurende een bepaalde tijd ontbreekt;
2. Botresorptie door parodontitis (terugtrekkend tandvlees);
3. Complexe botanatomie

Sinuslift enkel uitgevoerd door een ervaren specialist
Deze operatie is voorbehouden aan een geneesheer-specialist. Een sinuslift is weliswaar een korte chirurgische ingreep, echter voor een succesvolle implantatie dient de specialist zeer goed te weten hoeveel botsubstituut er nodig is, exact op welke plek en of het implantaat direct of gefaseerd kan worden geplaatst. Onze specialist implantoloog-kaakchirurg is op dit gebied zeer ervaren en voert wekelijks sinuslift operaties uit. Omdat hij zeer ervaren is, kan hij exact bepalen wat bij u de mogelijkheden zijn.

Ons advies is "wacht aub niet te lang als u implantaten overweegt, het gaat om uw gezondheid en om de kwaliteit van uw leven!''

Wat is een implantaat

tandimplantaat-versus-natuurlijke-tand-Tandarts-Hongarije-Boedapest-Andras-Schandl-TopTanden Tandimplantaat

Sinuslift kosten

Wij zijn onze prijslijst aan het updaten. Wilt u deze al per e-mail ontvangen? Schrijft u hieronder in en wij mailen u onze actuele prijslijst en tarieven.


In 4 stappen 50 Tot 70% Besparen Op Uw TandartsKosten

En Weer Voluit Lachen en Weer Genieten Van Uw Eten?


Tandarts Hongarije Boedapest Andras Schandl
(*) De uiteindelijke besparing van 50 tot 70% is gebaseerd op honderden Nederlandse en Belgische offertes die wij hebben ontvangen van patiënten.

1- Kennismakingsconsult in Boedapest

U gaat volledig verzorgd, naar onze tandkliniek in Boedapest, Hongarije voor een vrijblijvend kennismakingsconsult met onze tandarts-implantoloog. Er wordt een OPG-röntgenfoto gemaakt en u wordt door hem onderzocht. Samen met hem bespreekt u uw wensen en mogelijke behandelingen. Het consult, de uiteindelijke behandeling en controle is bij ons altijd door dezelfde specialist! In sommige gevallen kunt u voordat u naar Boedapest gaat al een behandelplan ontvangen. Informeer hierover bij ons.

2- Behandelplan & Begroting

U ontvangt van ons een uitgebreid behandelplan & een kostenbegroting. Deze is altijd inclusief reis & verblijf. U weet dus exact waar u aan toe bent. De begroting die u ontvangt is geheel vrijblijvend, 90 dagen geldig en verplicht u tot niets. U keert daarna weer terug naar Nederland of België zodat u op uw gemak kunt nadenken over uw behandelplan. En indien nodig, contact opnemen met uw verzekeraar over de eventuele vergoedingen.

3- Behandeling

U heeft nagedacht en u besluit om tot uw voorgestelde behandeling over te gaan? U neemt dan weer contact met ons op. Wij gaan dan alles voor u regelen, zoals uw afspraken, uw vlucht en verblijf. (Wilt u liever uw kennismakingsconsult én behandeling meteen combineren? In bepaalde gevallen is dit zeer zeker mogelijk. Informeer hierover bij ons.)

4- Stralende Glimlach!

Gefeliciteerd! Na uw behandeling kunt u met een nieuwe stralende glimlach en hernieuwd zelfvertrouwen door het leven gaan. Ook kunt u weer voluit lachen én genieten van uw eten! Uiteraard zullen wij contact blijven houden want nazorg is net zo belangrijk. U kunt zelfs tegen speciale condities ieder jaar terugkomen naar Boedapest voor een jaarlijkse check-up!

Wilt u ook weten hoeveel u kunt besparen op uw tandartsbehandeling?

Boek een 2-daags kennismakingsconsult tegen een zeer gereduceerd tarief van € 99* (waarde € 240)

en probeer ons eerst geheel vrijblijvend uit!

Bezoek onze tandkliniek in Boedapest, Hongarije voor een vrijblijvend consult, maak kennis met onze specialist en ontvang uw persoonlijk behandelplan en exacte kostenofferte(s), zónder (financiële) verrassingen achteraf!

Wilt u meer weten over het 2-daagse kennismakingsconsult voor  € 99,- en hoeveel u kunt besparen op uw tandartsbehandeling bij TopTanden in Boedapest, Hongarije? Of liever eerst een vrijblijvende kostenraming?

*) Uw bezoek en uw consult in Boedapest is inclusief... (dus zonder bijkomende kosten)

 • Ticketkosten vergoeden wij tot een maximum van 150 € (Informeer bij ons over deze mogelijkheid)
 • 1 overnachting in een 4* hotel inclusief ontbijt
 • Privé-transfers vliegveld-hotel-vliegveld
 • OPG-röntgen (panoramafoto) van uw gebit & beoordeling
 • Gebitsonderzoek en consult met onze implantoloog-kaakchirurg of tandarts
 • Persoonlijk behandelplan(nen) en exacte kostenraming(en) welke u ook kunt indienen bij uw eigen zorgverzekeraar
 • Kosten van het kennismakingsconsult (en behandeling) kunnen mogelijk (deels) vergoed worden door uw verzekeraar - EU-wetgeving!
 • U kunt ervoor kiezen om de kosten van dit 2-daagse consult achteraf en pas in Boedapest in de kliniek te betalen. Vooraf hoeft u dus niets te betalen. Wij regelen dan alles voor u. Informeert u naar de voorwaarden
 • Indien u samen met uw vriend, vriendin of partner een kennismakingsconsult boekt dan zijn de kosten nog aantrekkelijker! Informeert u bij ons.
 • Indien u zelf uw reis en verblijf regelt dan is het kennismakingsconsult in Boedapest geheel kosteloos! Informeer bij ons over deze mogelijkheid
 • Het is belangrijk om u te melden dat dit kennismakingsconsult geheel vrijblijvend is. Na dit consult bent u nergens toe verplicht. Onze offerte daarentegen zal 90 dagen zijn geldigheid behouden. Dit houdt in dat u ons wel aan ons woord kunt houden, terwijl u zelf geen verplichtingen heeft. U heeft in ieder geval even kunnen genieten van onze mooie stad Boedapest.
Wist u dat de gemaakte tandartskosten binnen de EU in aanmerking komen voor belastingaftrek? Onder bepaalde voorwaarden kan dit u tot 50% voordeel opleveren. Uw behandeling wordt dus nog goedkoper!

Bespaar tot 70% op uw tandartskosten in onze tandkliniek in Boedapest Hongarije

En wist u dat Hongarije een EU-land is en volgens de geldende EU-wetgeving veel zorgverzekeraars de behandeling om deze reden deels of volledig vergoeden afhankelijk van uw behandeling, uw basisverzekering en uw aanvullende tandheelkundige verzekering? Zowel in België als in Nederland.
Meer weten...? Informeer bij ons. Wij leggen het u graag uit.
Vergoeding tandartskosten Hongarije Boedapest

Ervaringen van patiënten


Tijdelijk 10% korting vanaf 2 implantaten

 • Geldig tot 01-09-2020 en vanaf 2 implantaten
 • De beste oplossing voor een nieuwe tand of een nieuw gebit zijn tandimplantaten

Een implantaat heeft veel voordelen!

 • Permanente oplossing om een tand of kies te vervangen
 • Veel betere optie dan een 3-delige brug op bestaande tanden
 • Aangrenzende tanden en kiezen die nog "gaaf" zijn hoeven niet te worden bijgeslepen (beschadigd) zoals bij een brug
 • Met een implantaat spaart u dus uw eigen tanden en kiezen die nog goed zijn
 • Bij goede mondhygiëne gaan implantaten vaak een leven lang mee
 • Een implantaat vervangt de tand of kies inclusief de wortel. Een brug vervangt alleen de tand of kies en niet de wortel
 • Het bot rondom de verwijderde wortel slinkt op den duur. Een implantaat houdt het slinken tegen
 • Implantaten zien er natuurlijk uit. Niemand ziet dat het niet uw eigen tanden of kiezen zijn. Vooral als u zirkonium kronen neemt

Wij gebruiken topkwaliteit A-merk implantaten en kronen

Voor en na tandimplantaat


TopTanden Dental

Boedapest - Hongarije

Vanuit Nederland

085 - 0609 580

Vanuit België

03 - 8081 650

U kunt ons bellen

Ma t/m Zo: 09:00u - 22:00u